Yeni Şafak yazarı saldırıyı az buldu: Bir yumrukla olmaz, siz linç görmemişsiniz...

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırının büyütüldüğü öne sürüldü ve "Anlaşılan bugüne kadar hiç linç görmemişler. Bir yumruktan linç olmaz." denildi.

Yeni Şafak yazarı saldırıyı az buldu: Bir yumrukla olmaz, siz linç görmemişsiniz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki kurmaylarının Ankara Çubuk’ta karşılaştığı saldırıya ilişkin AKP’ye yakın Yeni Şafak’ta tepki çekecek bir yazı kaleme alındı.

Gazetenin yazarlarından Mehmet Şeker, Kılıçdaroğlu’nun karşılaştığı saldırıya ilişkin “Yumrukla iş çözülmez. Şiddet her zaman sahibine zarar verir.” derken, yazısının devamında ise yaşanan olayla birlikte Kılıçdaroğlu’nun “parsayı topladığını” öne sürdü.

Yandaş yazar, saldırının linç girişimi de olmadığını savunup “Anlaşılan bugüne kadar hiç linç görmemişler. Bir yumruktan linç olmaz.” ifadelerini kullandı.

Şeker’in “Provokasyonun daniskası” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yumrukla iş çözülmez. Şiddet her zaman sahibine zarar verir. Karşıdaki yanlış yapmış da olsa bir anda mağdur konumuna oturur. O yüzden sırıtır. Siz hiç daha önce yumruk yiyen birinin sırıttığını görmüş müydünüz? Parsayı toplayan sırıtır. Nitekim toplanmıştır. Şapkanın içi dolmuştur. Bir sonraki hamleyi hesap edemeyen, hareketinin neticesini tahmin edemeyen, öfkesine hâkim olamayan kaybeder. Nitekim daha ilk anda zarar fark edilmiştir.

*

“Mümtaz basın” da bu hadiseyi ne büyük bir başarıyla köpürtür. “Linç girişimi” ifadelerini kullanmalarından belli. Anlaşılan bugüne kadar hiç linç görmemişler. Bir yumruktan linç olmaz. Aslında çok iyi biliyorlar da maksat kargayı kartala çevirmek olduğundan öyle göstermeyi görev sayıyorlar. Az önce bir kartal geçti peh, peh, peh… Ne kartalı yahu, kargaydı o. Sen yanlış görmüşsün, dev gibi bir şeydi, kocaman kanatları vardı. Rüzgârından ağaçlar sallandı.”