Yeni Şafak yazarı, İzmir'i hedef aldı: Masonluğun merkezi, Fetullahçı hainlerin yeşerdiği yer...

Yandaş yazara göre İzmir "Karanlık hesap içinde olan tüm örgütlerin mesken tuttuğu yer"

Yeni Şafak yazarı, İzmir'i hedef aldı: Masonluğun merkezi, Fetullahçı hainlerin yeşerdiği yer...

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, İzmir’de Alevilerin evlerinin işaretlenmesi konusu ele alınırken şehre yönelik provokatif ifadeler kullanıldı.

Gazetenin yazarlarından Hüseyin Likoğlu, “O yazı Anadolu’nun kapısına yazıldı” başlıklı köşe yazısında, “Benzer provokasyonlar daha önce de Türkiye’nin muhtelif yerlerinde ne yazık ki meydana gelmişti.” derken “Ancak İzmir’i diğer illerden ayrı değerlendirmek ve buradaki olaylar üzerinde çok daha hassas durmak lazım.” ifadelerini kullandı ve İzmir’e yönelik akıl almaz ithamlarda bulundu.

Likoğlu’nun yazısından bir bölüm şöyle:

“İzmir, tarihin her döneminde çeşitli devletlerin siyasi ve dini iştahını kabartmıştır. Amerikan Board da o iştahla misyonerlerini 200 yıl önce bu bölgeye gönderdi. Rahip Brunson da 200 yıl sonra aynı motivasyonla İzmir’deydi. İzmir bu yüzden karanlık hesap içinde olan tüm örgütlerin mesken tuttuğu yer olmuştur.

Türkiye’de olduğundan farklı görünen, tapınaklarında başka, kamuoyunda başka olan, gizli hesabı olan, gizlenmek için kılıktan kılığa giren örgütler, ana merkez olarak İzmir’i seçmişlerdir. Masonluğun merkezi İzmir’dir, Sabetayların merkezi İzmir’dir, Fetullahçı hainlerin yeşerdiği yer İzmir’dir. Çünkü 200 yıl önce ne yazık ki İzmir’e bu kötülük tohumlarını ekenler, hâlâ vazgeçmiyor.”