Yeni Şafak 'noktayı' koydu: 'FETÖ'nün siyasi bir ayağı yokmuş!

AKP'nin yayın organı Yeni Şafak'ta 3 yıldır tekrarlanan sorunun yanıtı 'bulundu': "Fetullahçı terör örgütünün siyasi bir ayağı yoktur..."

Yeni Şafak 'noktayı' koydu: 'FETÖ'nün siyasi bir ayağı yokmuş!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından en çok yanıtı aranan sorulardan biri olan ‘FETÖ’nün siyasi ayağı nerede?’ye, AKP’ye yakın Yeni Şafak‘tan “Yoktur” yanıtı geldi.

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, “15 Temmuz’un Nihat Erim’i kimdi?” başlıklı yazısında, “Fetullahçı terör örgütünün siyasi bir ayağı yoktur. Çünkü bu örgüt Necmettin Erbakan Hükümeti hariç, her iktidar döneminde işlerini gördürdü.” iddiasında bulundu.

Yandaş yazar, 12 Mart 1971 darbesinden sonra işbaşına getirilen Nihat Erim’e atıf yaptığı yazısında “15 Temmuz gecesi Fetullahçı alçaklar Cumhurbaşkanımız’ın canına kastetselerdi sıkıyönetimi kim ilan edecekti? 15 Temmuz’un Nihat Erim’i kim olacaktı?” diye sordu. Likoğlu’nun yazısındaki bir diğer sorusu ise dikkat çekici idi. Kimi siyasilerin o gece bazı ülkelerin büyükelçiliklerinde olduğunu ima eden yazar, “O gece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olup da Türk topraklarında olmayan siyasiler kimlerdi?” sorusuna yanıt istedi.

Likoğlu’nun yazısında ilgili bölüm şöyle:

“15 Temmuz ihanet girişiminden sonra birileri FETÖ’nün siyasi ayağını diline doladı, bunu soranlar 15 Temmuz’un siyasi ayağını hiç sormadı. Fetullahçı terör örgütünün siyasi bir ayağı yoktur. Çünkü bu örgüt Necmettin Erbakan Hükümeti hariç, her iktidar döneminde işlerini gördürdü. Siyaset örgüt için gelip geçici şeydi. Onlar için kalıcı olan bürokrasiydi. Zaten bürokrasiyi ele geçirdikleri için her hükümet döneminde işlerini gördürmeyi başardılar. Eğer Tayyip Erdoğan’ın iktidar süresi uzun sürmeseydi, bırakın FETÖ ile mücadeleyi bu örgütün devletin bütün kılcal damarlarına bu kadar sızdığını hiçbir zaman öğrenemeyecektik.

Şimdi herkesin merak ettiği soruları soruyorum. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı alçaklar Cumhurbaşkanımız’ın canına kastetselerdi sıkıyönetimi kim ilan edecekti? 15 Temmuz’un Nihat Erim’i kim olacaktı? Bu konuda o gece birileri arasında telefon trafiği yaşandı mı? O gece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olup da Türk topraklarında olmayan siyasiler kimlerdi? Bu sorulara yanıt bulduğumuz takdirde Fetullahçı terör örgütünden de onun gibi benzer örgütlerden ve onların arkasındaki uluslararası üst akıllardan da kurtulmuş oluruz…”