Yeni parti tahminlerine Reuters da katıldı

Ajans, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin Babacan'dan daha önce davranacağını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde kuruluşunu ilan edeceğini duyurdu.

Yeni parti tahminlerine Reuters da katıldı

Bir süredir AKP’den istifa ederek yeni parti hazırlıklarını hızlandıran Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun parti kuruluşlarına dair takvim netleşti. Hem Babacan’ın hem de Davutoğlu’nun Aralık ayı içerisinde partilerini ilan etmeleri bekleniyor.

Yeni partinin kuruluş tarihi tahminlerine Reuters da katıldı. Ajansa göre, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisi için 2020’nin beklenmeyecek. Ali Babacan’ın yeni partisinin de bu yıl içinde kurulması bekleniyor.

Ajans, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin Babacan’dan daha önce davranacağını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde kuruluşunu ilan edeceğini duyurdu.

Ajansın parti kurma çalışmalarına yakın bir kaynağa dayandırdığı haberde, “Davutoğlu’nun yeni partisinin birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek resmen kurulacağı” ifadelerine yer verildi.

Ajansa konuşan kaynağın açıklamaları şöyle:

“Yeni partiyle ilgili son rötuşlar yapılıyor. 2020’ye ertelenmeyecek. Ankara’daki genel merkez ve İstanbul il başkanlığı binaları tutuldu.”

Partide bazı eski siyasetçiler ve üst düzey kamu görevlilerinin de görev alacağını belirten kaynak, Davutoğlu ile Ali Babacan arasında iş birliği ihtimalini düşük gördüğünü ifade etti.

“İki tarafın da kendi çizgisini izlemesi nedeniyle, Babacan’ın partisiyle birlikte hareket etme çerçevesinin daraldığını” belirten kaynak, “Tabii ki ortak bir parti kurmanın pek çok yararı olurdu, ancak bu yönde bir irade oluşmadı” diye konuştu.

AKP hükümetlerinde Avrupa Birliği baş müzakereciliği, dışişleri bakanlığı ve ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı gibi görevler yürüten ve AKP’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Ali Babacan da yeni partilerinin bu yıl içinde kurulacağını ilan etmişti.

Babacan, Davutoğlu ile ittifakı gerçekçi görmediğini dile getirmişti: