'Yeni parti iddiaları taktik ama AK Parti'nin içi çok karışık'

AKP'nin "küskün"lerinden Cemile Bayraktar, "yeni parti" iddialarına ilişkin ilginç bir iddiada bulundu.

'Yeni parti iddiaları taktik ama AK Parti'nin içi çok karışık'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu merkezli olarak konuşulmaya devam eden “yeni parti” iddiaları, geçtiğimiz günlerde faaliyete başladığı ortaya çıkan “yenibirparti.com” adlı siteyle başka bir noktaya taşınmıştı.

Konuyla ilgili adı anılan isimlerden doğrudan ya da dolaylı bir açıklama gelmezken, AKP’nin “küskün”lerinden Cemile Bayraktar olayı ilginç bir değerlendirmeyle yorumladı. Bayraktar, “yeni parti” konusunun iktidar tarafından “taktik” olarak ortaya atıldığını, böylece birilerine “hain” denilerek oy oranı yükseltilmesinin hedeflendiğini öne sürdü.

“Aslında AK Parti içeriden oldukça karışık,dışarı pek belli edilmiyor” diyen Bayraktar, “Asıl mesele Erdoğan sonrası için kendini hazırlayan kişilerin kliklerinin, Erdoğan sonrası kimse kendilerini tercih etmeyeceği için gelecekteki olası rakiplerini tasfiye etmesiydi tabi bunu çok çirkince yaptılar” ifadelerini kullandı.

Bayraktar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

“Yeni parti kurulacağı iddiaları iktidar çevrelerinin bir taktik olarak ortaya sürdüğü bir iddia böylece birilerine “hain” denilerek oy oranı yükseltilecek, dahası kimse AK Parti’den ayrılmak istemedi maalesef partiye sonradan giren bir akıl, aklı başındaki insanları tasfiye etti

Şimdi o insanlar, resmî olarak bir parti kurmadığı halde yine bu kötü niyet timsali akıl tarafından “hain” ilan ediliyor, kendilerine 3 kuruşluk trollerin olmadık lafı söylediği bu insanlar, hain değil ancak haysiyet sahibi kişiler olarak anılabilir.

Aslında AK Parti içeriden oldukça karışık,dışarı pek belli edilmiyor,asıl mesele Erdoğan sonrası için kendini hazırlayan kişilerin kliklerinin, Erdoğan sonrası kimse kendilerini tercih etmeyeceği için gelecekteki olası rakiplerini tasfiye etmesiydi tabi bunu çok çirkince yaptılar

AK Parti bu kötü taktiği uygulamak yerine eksiklerini giderse, Müminlerin canını yakan cahiliye şairi üsluplu trollerden, bazı gazetecilerden kurtulsa, akıllı kişileri harcamasa,hatalarını savunmasa çok daha iyi noktada olurdu çünkü yaptığı iyi işler bu kötü işlerle gölgelenmezdi”