'Yeni parti' iddiaları: Bu gidişle, AK Parti'nin Akdeniz'den İstanbul'a kadar belediyesi kalmayacak

AKP'den kopanların kuracağı öne sürülen yeni parti oluşumunun içinden bir kaynak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Yeni parti' iddiaları: Bu gidişle, AK Parti'nin Akdeniz'den İstanbul'a kadar belediyesi kalmayacak

BBC Türkçe’de yer alan haberde, yerel seçim sonrası kurulacağı iddia edilen yeni partiye yakın bir kaynağın ifadelerine yer verildi.

Haberde, “yeni oluşum hareketi” içinde yer aldığı belirtilen ancak ismi verilmeyen bir kaynak, buna neden gereksinim duyduklarını ve hedeflerini anlatırken “İttifaklar  sahada tam kabul görmüyor. Bu gidişle, AK Parti’nin Akdeniz’den İstanbul’a kadar belediyesi kalmayacak.” dedi.

“Davutoğlu ve Babacan ayrı ayrı çalışıyor. Abdullah Gül, doğrudan bu oluşumun içinde yer almayacak.” diyen kaynak, “Ali Babacan’a çok büyük haksızlık yapıldı. Adı faizciye çıktı. Şimdi faiz yüzde 25’lere dayanıyor ama faizler gündemde değil. Bunun gibi bir sürü örnek gösterilebilir. Ayrıca sistem yürümüyor. Ya tam başkanlık sistemine geçilmeli, ya da güçlü parlamento-güçlü başbakanlık sistemine dönülmeli. Sahada ekonominin yansıması seçimlere yansıyacaktır. Ayrıca ittifaklar da sahada tam kabul görmüyor. Bu gidişle, AK Parti’nin Akdeniz’den İstanbul’a kadar belediyesi kalmayacak. Sadece İstanbul’da yarış başa baş görünüyor. Ankara’da açık ara fark görünüyor. Tabii aynı kökten çıkmış iki partinin yaşaması zor. Sonuçta aynı kökten geliyoruz, zaman zaman istişareler de oluyor. Duruma göre, birlikte hareket edilebilir.” diye konuştu.