Yeni Malatyaspor'un maçında ırkçı saldırı: 'Utanç verici...'

Olimpija Ljubljana maçında ırkçılığa uğrayan Yeni Malatyaspor'un başarılı kalecisi Farnolle, "Bunu yapanlar utanç duymalı. Buraya futbol oynamaya geliyoruz. Beyaz ve Afrikalı ayrımı yapmak utanç verici bir şey." dedi.

Yeni Malatyaspor'un maçında ırkçı saldırı: 'Utanç verici...'

Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Olimpija Ljubljana’yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek adını 3. Ön Eleme Turu’na yazdırdı. Ancak maça sarı siyahlı ekibin kalecisine yapılan ırkçı saldırı damga vurdu.

Maç esnasında tribünlerden takımın Beninli kalecisi Fabien Farnolle’ye yönelik maymun sesi çıkarıp taklit yaparak saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Maç sonrası konuşan kaleci Farnolle, “Utanç duyulacak hareketler vardı, kınıyoruz. Taraftarlar ülkeyi kötü temsil ediyorlar. Tabii ki futbolda böyle şeyler olacak ama bunlar utanç duyulacak hareketler. Buraya futbol oynamaya geliyoruz, bir şölen veriyoruz. Beyaz ve Afrikalı ayrımı yapmak utanç verici bir şey.” dedi.

“SOYUNMA ODASINDA AĞLIYORDU”

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın da yaşanan saldırıya ilişkin  “Kalecimize ırkçı şeyler yaptılar, soyunma odasında ağlıyordu. Kenardan maymun hareketi mi ne, ırkçı bir şey yapmışlar kalecimize… Avrupa’da bu tarz durumların yaşanması bizi üzüyor.” dedi.