Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki pahalı yemekler Bilal-Sümeyye Erdoğan’ın ortaklarından

Yeni hizmete giren İstanbul Havalimanı'ndaki seçeneksiz ve astronomik fiyatla yemek soyguna imza atan restoranın sahipleri ise AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın ortakları çıktı.

Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki pahalı yemekler Bilal-Sümeyye Erdoğan’ın ortaklarından

Yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili gündem olan yemek fiyatının arkasından Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın da ortağı olduğu iki isim olan Ali Bahadır Yeşil ve Mustafa Esenkal çıktı. Henüz hizmete açılan İstanbul Havalimanı’nda tek bir yerden yemek yenebilmesi ve oranın da fahiş fiyatlarla hizmet vermesi gündeme gelmişti.

Atatürk Havalimanı’nın halka kapatılıp İstanbul Havalimanı’na taşınması ile yemek soygunu da gündeme gelmişti. Doğu Orcan isimli yurttaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Havalimanı’nda açık olan tek restoran olduğunu, orada da plastik tabakla verilen birer kaşık patates salatası, bir kaşık kısır ve 8 adet yaprak sarmasına 100 lira hesap geldiğini söylemişti.

Yeni hizmete giren İstanbul Havalimanı’ndaki seçeneksiz ve astronomik fiyatla yemek soyguna imza atan restoranın sahipleri ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın ortakları çıktı.

BirGün’deki habere göre, restoranın iki ortağından biri Mustafa Esenkal, diğeri ise Ali Bahadır Yeşil. Bu iki ismin bir diğer ortaklığı “Gülhane Döner” markasıyla bilinen ama ticaret unvanı Doruk Izgara olan şirket.

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre sermayesi 1,5 milyon TL olan Doruk Izgara’da Mustafa Esenkal’ın 337 bin 500 TL, Ali Bahadır Yeşil’in de 169 bin TL değerinde hissesi var. Daha fazla pay sahibi iki ortak ise 543 bin TL’lik hissesi ile Bilal Erdoğan ile 450 bin TL’lik hissesi ile kardeşi Sümeyye Erdoğan.