Yeni havalimanında ilk kaza: 'Hayatımda böyle bir şeye şahit olmadım'

İstanbul- Ankara uçuşunu yapmakta olan THY’ye ait TK2108 sefer sayılı Boeing uçağı pist başı yaparken kenardaki direğe çarptı!

Yeni havalimanında ilk kaza: 'Hayatımda böyle bir şeye şahit olmadım'

İstanbul Havalimanı’nda 8.45’te Ankara seferini yapmaya hazırlanan THY’ye ait Sümela isimli Boeing 737 tipi uçağın kanadı taksi sırasında direğe çarptı. Kaza nedeniyle sefer iptal oldu.

“Push-back” aracıyla parka çekilen uçağın kanadında hasar meydana gelirken yolcular uçaktan indirildi. Yolcuların başka uçakla Ankara’ya gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Aynı uçakta bulunan teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu Twitter’dan uçağın fotoğrafını paylaştı. Kuzuloğlu, olayı anlatırken, “Sağ kanadımız pist kenarındaki bir kuleye çarpmış. Büyük hasar var. Hayatımda böyle bir şeye şahit olmadım. Uçak değiştiriyoruz.” dedi.

“Bu noktada kulenin işi ne? Kule varsa bu kadar geniş uçak niye bu yoldan piste bağlanıyor?” diye soran Kuzuloğlu, “Karışık ve ciddi bir mesele ama terminal (İstanbul Havaalanı) hatası mı pilotaj mı bilemiyorum. Öğrenirsem paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.