Yavaş'tan 'kayyum' yanıtı

'Rüşvet' suçlamasıyla hedefte olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Belediyeye kayyum atanacak mı?" sorusuna "Seçimin bittiğinden hâlâ haberleri yok." diye yanıt verdi.

Yavaş'tan 'kayyum' yanıtı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara’daki rant iddialarına yönelik olan konuşmasını aktardı.

Eski CHP’li milletvekili Sinan Aygün’ün ‘rüşvet istendi’ iddiasına yönelik Yavaş, “Elinde patladı. Verdiği dilekçede ‘Benden şahıslarına para istediler’ demiyor. Böyle bir para istendi mi, istenmedi mi, istendiyse ne için, bunu söylemiyor. Özellikle hepimizi zan altında bıraktı” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin “Belediyenin, TOGO’nun ve Sinan Aygün’ün avukatı aynı” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Sayın Aygün’ün ‘25 milyon rüşvet istendi’ iddiası var.

Yavaş: Elinde patladı. Verdiği dilekçede ‘Benden şahıslarına para istediler’ demiyor. Böyle bir para istendi mi, istenmedi mi, istendiyse ne için, bunu söylemiyor. Özellikle hepimizi zan altında bıraktı. Ve şimdi de açıklıyor, ‘Benden okul için istediler’ diyor. Okul için isterken zorla isteme yok ki. Zaten eski plan notunda 32 derslik bir okul yapacağına söz vermiş. ‘Abi bunu bile yapmamışsınız’ diyorlar. Onu da kalkıyor ‘Kaç paradır bir okul ya’ falan filan derken, bunu bu şekilde konuşturuyor. Kayıt altına alması da yanındaki ortakların taktiği eğer kayıt varsa. Dün arkadaşlar ısrarlı bir şekilde açıkladı. ‘Bizim korktuğumuz bir şey yok, açıklamazsan şöylesin böylesin’ dediler. Açıklamıyor da.

Belediye meclis üyeleri sizin talimatınızla mı Sinan Aygün ile görüştü?

Yavaş: Hayır, Sinan Aygün ile görüşme değil, Sibel Aygün. Meclis üyesi zaten sık sık ziyaret eder, bunlar eskiden beri meclis üyesi oldukları için. O gün yine aynı şekilde ziyarete gitmişler. Hatta tahmin ediyorum, Sibel Hanım kendi davet etmiş. Çünkü dönüşte de orada Sinan Aygün bana küfür etmeye başlayınca rahatsız olmuşlar, çıkmışlar. Sibel Aygün getirmiş ve aynı araçla da dönmüşler zaten.

Size küfür mü ediyor?

Yavaş: Küfür etmiş. Ondan sonra ‘Ben’ demiş ‘Recep Tayyip Erdoğan’la uğraştım, Melih ile uğraştım, Mansur kim oluyor’ demiş.

‘Belediyeye kayyım mı atanacak’ diye bir tartışma gündeme geldi.

Yavaş: Bunu yaydılar. Hayır, benim böyle bir endişem yok. Yaydılar özellikle. Çünkü seçildiğimden beri bazı çevreler yayıyorlar kendi kendilerine. Seçimin bittiğinden hâlâ haberleri yok.”