Yasalar AKP için değil: İstanbul'da kamu hastanesine dev Binali Yıldırım afişleri asıldı!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında yasak olmasına rağmen yapılan propagandalara bir yenisi daha eklendi

Yasalar AKP için değil: İstanbul'da kamu hastanesine dev Binali Yıldırım afişleri asıldı!

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kalırken, devasa parasal olanaklarıyla milyonlarca lirayı seçim kampanyası için harcayan AKP’ye bu da yetmiyor. Hukuk tanımayan iktidar, seçim yasaklarını çiğneyerek kamuya ait mekanları da propaganda alanına çevirmekten çekinmiyor.

“Devlet de yasa da benim” anlayışının skandal örneği bu kez İstanbul’da bulunan Sultangazi Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi binası oldu. Hastanenin ön cepheleri boydan boya AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın afişi ile kaplandı. Fotoğrafı CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş Twitter hesabından paylaştı.

Yarkadaş, “Bu fotoğrafı az önce bir arkadaşım çekti. İstanbul’daki bir devlet hastanesinin her yeri AKP’li Binali Yıldırım’ın afişleriyle donatılmış. ‘Ayıptır’ desen utanmazlar, ‘Etik değil’ desen duymazlar… ‘Burası kamunun ve herkesin, bunu yapamazsınız’ desen umursamazlar! AKP, bir seçim uğruna her şeyi çürütüyor!” ifadelerini kullandı.