Yargıtay'a 8 yeni üye seçildi

Yeni Yargıtay üyeleri 'FETÖ soruşturmaları'nda öne çıkan hakim ve savcılar arasından seçildi.

Yargıtay'a 8 yeni üye seçildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Yargıtay’a 8 yeni üye seçilmesine karar verdi. Yeni Yargıtay üyeleri ‘FETÖ soruşturmaları’nda öne çıkan hakim ve savcılar arasından seçildi.

Yargıtay’da halen emeklilik nedeniyle 16 üyelik boş bulunuyordu. Yargıtay’ın daire ile üye sayısının azaltılmasını öngören yasa gereği boşalan üyeliklerin yarısı oranında üye seçimi yapılması hüküm altına alınmıştı. Bu kapsamda HSK Genel Kurulu’nda 8 yeni Yargıtay üyesini belirlemek için seçim yapıldı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; yeni Yargıtay üyeleri ‘FETÖ soruşturmaları’nda öne çıkan hakim ve savcılar arasından seçildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner Yargıtay üyesi oldu. Aydıner, İzmir Başsavcısı olmadan önce Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevinde bulunuyordu.

Ankara’da cezaevlerinden sorumlu başsavcı vekili olarak görev yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Yücel de ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında kayyım atanan Koza İpek Holdinge ilişkin soruşturmayı yürüten isimdi. Yine Ankara’da ‘FETÖ davaları’na bakan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Mustafa Yiğitsoy ve Zikrullah Özbağ da Yargıtay üyesi seçilen isimler arasında yer aldı.

Daha önce Adalet Akademisi Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Artunç ile İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Mergen ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Daire Başkanı İbrahim Temir de Yargıtay üyesi seçildi.