Yandaştan uyarı: 'Beka'yı herşeye kamuflaj yaparsanız seçmen ya davulcuya ya zurnacıya yönelir

AKP'li yazar Mehmet Acet, iktidarın dilinden düşürmediği "beka tehdidi" kavramının "dozajının aşılmaması" uyarısında bulundu, " bütün odaklanma ‘Beka tehdidi’ üzerinde olursa, merkezdeki seçmenin bir bölümü ‘Ya davulcuya, ya zurnacıya’ yönelebilir." dedi.

Yandaştan uyarı: 'Beka'yı herşeye kamuflaj yaparsanız seçmen ya davulcuya ya zurnacıya yönelir

Yerel seçimlere de ‘Cumhur İttifakı’ çatısı altında giren AKP ve MHP’nin hemen her başlıkta “beka tehdidi” söylemine sarılması, yandaşlardan “seçmeni olumsuz etkileyebilir” uyarısı gelmesine neden oldu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazar Mehmet Acet, Yeni Şafak‘taki yazısında, “beka tehdidi” kavramının dozajında tutulması gerektiğini belirtirken, “Bütün odaklanma ‘Beka tehdidi’ üzerinde olursa, merkezdeki seçmenin bir bölümü ‘Ya davulcuya, ya zurnacıya’ yönelebilir.” ifadelerini kullandı.

Acet’in “31 Mart akşamı iki kere iki kaç edecek?” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Ak Parti Türkiye’nin tek merkez partisi.

Bütün bölgelerden yüksek oranda oy alabilen tek parti de diyebiliriz buna.

Önceki seçimlerin her birinde, partinin stratejisini belirleyen ekip içinden “Pozitif kampanya yapacağız” cümlesini sıklıkla duymuşluğumuz var.

Buradan bakıldığında, 31 Mart’a gidilirken bütün odaklanma ‘Beka tehdidi’ üzerinde olursa, merkezdeki seçmenin bir bölümü ‘Ya davulcuya, ya zurnacıya’ yönelebilir.

O nedenle beka kavramını dozajında tutmak, bunu Türkiye’nin başka reel sorunlarının kamuflajı olarak sunmamak, bir başka deyişle pozitif dili daha ön planda tutmak yararlı olabilir.”