Yandaştan Soçi iddiası: 'Bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir'

"22 Ekim’de, Erdoğan ile Putin Soçi’de masaya oturacak. Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde."

Yandaştan Soçi iddiası: 'Bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 22 Ekim’de Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelerek Suriye sorununu görüşeceği açıklanmıştı.

AKP’ye yakın Yeni Akit’in yazarlarından Abdurrahman Dilipak, Soçi’de yapılacak zirveye ilişkin ilginç bir iddiaya yer verdi.

“5’e 1 kala” başlıklı bugünkü yazısında Dilipak, 120 saat ara verilen askeri harekatı yorumlarken Türkiye’nin Şam yönetimiyle neden ilişki kurmadığını sordu:

“Madem Ankara bütün olanlara rağmen İsrail ve ABD ile temasını bir şekilde sürdürüyor, o zaman Şam yönetimi ile niye görüşmüyor?”

Erdoğan ile Putin’in Soçi’de gerçekleşecek görüşmesini hatırlatan Dilipak ayrıca ‘Masada Esad’ın da olabileceğini’ iddia etti.

Dilipak’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“‘Pause’ için öngörülen bu 120 saatin sonunda, yani yarın, 22 Ekim’de, Erdoğan ile Putin Soçi’de masaya oturacak. Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Biz 1998 yılında yapılan ‘Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla, henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz’ diyor.”