Yandaştan Şehir Tiyatroları itirafı: Daha ne konuşuyorsunuz?

Yandaş yazar, Şehir Tiyatroları'ndaki 'acı gerçeği' sordu: "Şehir Tiyatrolarını 25 yıldır yönetenler kendi fikrinde tek bir genel sanat yönetmeni yetiştirebilmiş midir?"

Yandaştan Şehir Tiyatroları itirafı: Daha ne konuşuyorsunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları’nın aralarında Necip Fazıl’ın Reis Bey oyunu da dahil olmak üzere bazı oyunlara sansür getirildiği iddialarına “Şehir Tiyatroları’nda 7 Nisan 2018’den beri oynanmayan Reis Bey isimli oyunun sadece 1 kez sahnelenmesinin maliyeti 368.000TL’dir. Hem maliyeti hem de önceki dönemden beri oynanmadığı için repertuardan çıkarılmıştır. Bunun dışındaki haberler maksatlıdır” açıklamasıyla yanıt vermişti.

Yandaş medyanın yeni İBB yönetimini bu kez Şehir Tiyatroları üzerinden hedef alma çabası devam ederken Işıkçılar tarikatına ait Türkiye gazetesinde konu ile ilgili hayli dikkat çekici bir “öz eleştiri” yer aldı. Gazetenin yazarlarından Fatih Selek, AKP ve öncülü olan partilerin yönetimde olduğu 25 yıl boyunca Şehir Tiyatroları’nda kendi fikirleri adına hiçbir varlık gösterilemediğine dikkat çekti.

Selek’in bugünkü köşe yazısında (23 Eylül) yer alan “Üç oyun” ara başlıklı bölüm şöyle:

“İstanbul Şehir Tiyatroları; bu sezon Necip Fazıl, Mustafa Kutlu ve İskender Pala’nın imzasını taşıyan üç oyunu ‘israfı önleme’ bahanesiyle repertuvarından çıkardı. Sonra öğrendik ki Necip Fazıl’ın eseri iki yıldır sahnelenmiyormuş.

Şehir Tiyatrolarını 25 yıldır yönetenler kendi fikrinde tek bir genel sanat yönetmeni yetiştirebilmiş midir? Hayır! Bilmem kaç yılda, bir elin parmağı kadar oyun yazdırabilmiş midir? Hayır! E daha ne konuşuyorsunuz o zaman?”