Yandaştan ilginç yorum: AK Parti adaylarını açık ara önde gösteriyorlar çünkü...

AKP'li yazar Yücel Koç, bugün kaleme aldığı yazıda, iktidar partisi ve 'Cumhur İttifakı'nın oylarının beklenenin altında olduğunu ilginç bir "plan"dan bahsederek açık etti...

Yandaştan ilginç yorum: AK Parti adaylarını açık ara önde gösteriyorlar çünkü...

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi‘nde, son dönemde sonuçları açıklanan seçim anketlerine ilişkin yapılan yorumda ilginç bir iddiaya yer verildi.

Gazetenin aynı zamanda yayın koordinatörü olan Yücel Koç, bugünkü köşe yazısının “Oyu bırakın, katılıma bakın” başlıklı bölümünde  AKP seçmeninin bir kısmının partisine kızdığı için oy vermeye gitmeyeceğini belirtti. Çarşı pazardaki pahalılık, EYT konusu ve belediyelerdeki kirli ilişkiler gerçeğini kabul eden yandaş yazar, sözkonusu seçmen grubunun bu nedenle sandığa gitmek istemediğini yazdı. Bu seçmenlerin HDP’nin aday göstermemesi ve  kimi büyükşehirlerde ‘Millet İttifakı’nı desteklemesi nedeniyle “risk”i görüp sandığa gitmelerine karşı ise anket şirketlerinin devreye sokulduğu öne sürdü.

AKP’li yazarın iddiasına göre sözkonusu seçmen kesimi, yapılan anketlerde Cumhur İttifakı’nın adaylarının beklenenin üstünde bir oy oranıyla açık oy oranıyla önde olduğunu gördüğü için oy vermeye gerek duymayacak.

Koç’un yazısında o bölüm şöyle:

“2015’de hem tatile gittiği için oy vermeye dönmeyenler vardı, hem de “Bizimkiler nasılsa kazanır” diye gevşek davrananlar…
Tabii küçük bir oran da, AK Parti’ye ders vermek isteyen kitle…
Bugüne gelecek olursak…
31 Mart’ta yaz tatili problemi yok.
“Bizimkiler zaten kazanır” rahatlığını da görmüyorum seçmende…
Geriye kalan tek şık; kızgın seçmenin sandığa gitmemesi…
Özellikle çarşı-pazardaki pahalılık, belediyelerde şahit olunan can sıkıcı ilişkiler ve EYT gibi konularda oluşan kırgınlık…
İttifak oluşturan iki taraf için de seçmenini sandığa götürüp götürememek belirleyici olacak.
Zira bu konuda CHP’nin de eli rahat değil.
Özellikle HDP ile tekrar ittifak yaptıklarının ortaya çıkmasından sonra…
Kandil’e, FETÖ’ye oy vermek istemeyen seçmen ne yapacak?
AK Parti’ye kızanlar ve ikna olmayanlar ne yapacaksa onu…
***
İşte bu yüzdendir ki, yeni taktikler devreye girdi.
Önceki her seçimde AK Parti’yi, MHP’yi, Cumhur İttifakı’nı gerçeğin çok altında gösteren anket şirketleri, bu defa şaşırttı.
İstanbul, Ankara gibi birçok şehirde AK Parti adaylarını açık ara önde gösteren veriler yayınlamaya başladı.
Bence plan şu;
İnce bir hesapla alevlendirilen fiyat etiketi gibi konularda AK Parti’ye kızgın seçmen, CHP-HDP ittifakına öfkelenip ya da riski görüp yeniden sandığa yönelmesin.
CHP ve HDP seçmenini ise önümüzdeki günlerde yoğunlaşacak algı operasyonlarıyla, mağduriyetler üzerinden domine etmeye ve sandığa gitmeye teşvik edeceklerdir.
Bekleyin, zaten görürsünüz.”