VİDEO | Yandaşlar uydurdu, yargı harekete geçti: İşte 'hücre' yalanının gerçeği...

AKP medyası CHP milletvekili Engin Altay'ın bir televizyon programında sarfettiği sözleri çarpıttı, savcılık küçük bir araştırmayla dahi gerçeğine ulaşılabilen konuşmayla ilgili soruşturma başlattı.

VİDEO | Yandaşlar uydurdu, yargı harekete geçti: İşte 'hücre' yalanının gerçeği...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın dün katıldığı bir TV programında sarfettiği sözler üzerine yargının derhal soruşturma başlatılması, AKP güdümlü yargının içler acısı halini koyması bakımından örnek oluşturuyor.

CHP’li Altay programda 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaratılan korku iklimiyle seçmenlerin kendilerini ifade edemediğine dikkat çekmiş ve “Çok korkutursanız ne yapar? Hücreye girince kimse görmüyor, basacak, intikamını öyle alacak. 31 Mart’ta aklıyla alay edilmiş vatandaşlarımız hücrede bunun hesabını soracak” demişti.

A Haber, Sabah, Takvim gibi yandaş haber siteleri ise Altay’ın sözlerini “kes-yapıştır” yöntemiyle kırparak, “Erdoğan’ı hapisle tehdit etti”, “Erdoğan ve Bahçeli’yi hedef gösterdi” şeklinde haberleştirdi.

İşte Altay’ın konuşmasında o bölüm:

Seçim öncesi Erdoğan’ı ve AKP’yi bir kez daha “mağduriyet” ipine sarılması için hazırlandığı şeklinde yorumlanan bu “haber”ler sonrasında savcılık da harekete geçmekte geç kalmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Engin Altay hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “27. dönem CHP milletvekili Engin Altay hakkında, 26.03.2019 tarihinde Karadeniz TV’de yayımlanan ‘Siyaset Gündemi’ isimli programda yaptığı ’31 Mart’ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan’dan ve Bahçeli’den, Bay Dumur ve Bay Kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır…’ şeklindeki açıklamaları nedeniyle, Cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır” ifadesine yer verildi.