Yandaşlar istedi, MEB Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki geleneğe karşı harekete geçti

İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yeni başlayan öğrencilere simit parçaları atma geleneğine karşı dinci medyada yapılan haberler sonrası İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuya ilişkin inceleme başlattığını açıkladı.

Yandaşlar istedi, MEB Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki geleneğe karşı harekete geçti

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde yeni gelen öğrencilere karşı yapılan geleneksel ‘simit atma etkinliği’ne İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Dün 2019/2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okulda öğrenciler tarafından bir kez daha yaşatılan gelenek, iktidara yakın dinci basın tarafından hedef gösterilmiş ve yetkili makamlar “görev”e davet edilmişti.

“DEĞERLERİMİZE TERS, TAMAMEN BİTİRECEĞİM”

Işıkçılar tarikatına yakın Türkiye gazetesine konuşan okul müdürü Ali Fuat Güney ise yaşananlara ilişkin “Okulun sembolü martı. 1955 yılında kurulan okulda simit atma bir gelenek haline gelmiş. 2 yıldır okulda müdürlük yapıyorum. Buraya geldiğim günden beri mücadele veriyorum bu manzarayı durdurmak için… Nimet, kitap ve doğaya büyük önem veriyoruz. Bunun yanlış olduğunu her platformda dile getiriyorum. Mezunlardan bunun için linç yedim. Bugün simit atanlar da okuldan mezun olan gençler. Kurtuluş savaşı ve Çanakkale destanını örnek vererek yapılanın yanlış olduğu belirttim. Bu minimize olmuş hali. Gelenek adı altında yapılan bu adım değerlerimize ters… Birçok alanda başarılarımız var. Bununla gündeme gelmek istemiyoruz. Tamamen bitirmek için mücadelem sürecek.” dedi.

‘İNCELEME’ KARARI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, Kadıköy Anadolu Lisesindeki “etkinliğe” ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada açıklamada, “Kadıköy Anadolu Lisesinde, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni sırasında ‘Liseye yeni başlayan öğrencileri karşılama’ adı altında gerçekleştirildiği ifade edilen söz konusu ‘etkinlik’le ilgili olarak müdürlüğümüzce inceleme işlemi başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı.