Yandaş yazar AKP'nin oyunu yüzde 40'ın altına indirdi: Erdoğan son anda şapkadan yine tavşan çıkarmaz ise...

AKP'li yazar Süleyman Özışık, AKP'nin yerel seçimlerde oyunun yüzde 34-36 seviyesinde olacağını öne sürdü.

Yandaş yazar AKP'nin oyunu yüzde 40'ın altına indirdi: Erdoğan son anda şapkadan yine tavşan çıkarmaz ise...

AKP’nin sıkı ‘Reis’çi görünen kalemlerinden Süleyman Özışık, yerel seçimlerde AKP’nin oy oranının yüzde 34-36 aralığında olacağını söyledi.

Işıkçılar tarikatına ait Türkiye gazetesindeki “Bu seçimin sonucu ne olur?” başlıklı yazısında MHP’nin AKP’ye “kırgın ve küskün” olanların gideceği ikinci adres olacağını ileri süren Özışık, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tabela partisi olacağı söylenen MHP’nin bu seçimlerde yüzde 15’ten az oy alabileceğini tahmin etmiyorum.” dedi.

Yandaş yazar, AKP’nin yüzde 34-36’lık oy oranına MHP’nin alacağı oyların eklenmesiyle yüzde 50 sınırının rahatlıkla geçilebileceğini kaydederken, “Burada önemli olan Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi büyük illeri kaybetmemesi…
Özellikle İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesi durumunda 2020 yılında yeni bir seçime gideceğimizi söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Özışık’ın yazısında bazı bölümler şöyle:

“MHP ise AK Parti’ye kırgın ve küskün olanların gideceği ikinci adres olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tabela partisi olacağı söylenen MHP’nin bu seçimlerde yüzde 15’ten az oy alabileceğini tahmin etmiyorum. Bu oran 17-18 sınırına dayanırsa hiç şaşırmam doğrusu…
İttifaklar üzerinden oy tahmininde bulunacak olursak…”

“Eğer bir siyasi deha olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son anda şapkadan yine tavşan çıkarmaz ise, AK Parti’nin oy oranının yüzde 34-36 aralığında olacağını düşünüyorum. Ekonomi uzmanları, “Yaşanan ekonomik krizin etkilerini yavaş da olsa atlatıyoruz. Tepeye çıktık ama henüz düzlüğe ulaşmadık” yorumu yapıyor. Eğer ekonomi bu çizgide devam eder ve Cumhurbaşkanı müjdeli haberler bekleyen kesimlere bekledikleri bu müjdeyi verirse, oylar bu oranın çok daha üstüne çıkabilir.

AK Parti’nin alacağı 34-36 oy oranının üzerine MHP’nin oylarını koyduğunuzda bu oran yüzde 50 sınırını rahatlıkla geçer. Burada önemli olan Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi büyük illeri kaybetmemesi…
Özellikle İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesi durumunda 2020 yılında yeni bir seçime gideceğimizi söyleyebilirim.”

“Şu anki gidişata bakıldığında bu seçimi Cumhur İttifakı’nın alması güçlü ihtimal. Ama hangi şehirde nasıl şoklar yaşanır, orasını kestirmek güç. Bunu da adayların yapacağı çalışmalar belirleyecek.
Son olarak, çok sorulan bir soruya cevap vererek yazıyı noktalayayım.
“AK Parti’nin oy oranı yüzde 34 civarında görünürken Cumhurbaşkanı Erdoğan neden bu kadar rahat” diye soranlar oluyor.
Sebebi şu:
MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bu durumda partim önemli değil, devletim önemli. Cumhur İttifakı’nın alacağı oylar önemli” dedi her zaman. Cumhurbaşkanı Erdoğan da artık böyle düşünüyor. AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın alacağı oyları önemsiyor.
Belki de bugüne kadar sırtında kambur olmaktan öteye gidemeyen AK Parti’den de bu yolla kurtulmayı düşünüyordur…
Kim bilir!..
Sahi merak ettim.
Bu seçimlerle ilgili sizin oy tahmininiz ne acaba?”