Yandaş Star, Kabataş yalanını sessizce kaldıracakken yakalandı!

Bildirici’nin yazısının ardından gazete, apar topar haberi yeniden yayına aldı.

Yandaş Star, Kabataş yalanını sessizce kaldıracakken yakalandı!

AKP’li yandaş gazete Star, Haziran Direnişi sırasında yayımladığı Kabataş yalanını sitesinden ‘sessizce’ kaldırmak isterken yakalandı.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, AKP’li Gazete Star’ın Kabataş yalanının siteden kaldırdığını yazdı, bunun üzerine haber siteye yeniden yüklendi.

Bildirici, Haziran Direnişi eylemleri sırasında Star’da Elif Çakır’ın yazdığı “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazının gazetenin internet sitesinden ‘uçtuğunu’ yazmıştı. Bildirici, “Bu yazının neden silindiğinin açıkça okurlar ile kamuoyuna duyurulması ve özür dilenmesi gerekli. Tabii “Diliniz kaba, vicdanınız taş” yazan yazarların da açıklama ve özür borçları var.” demişti.

Bildirici’nin bu yazısının ardından gazete, apar topar haberi yeniden yayına aldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 1 Haziran 2013’te Kabataş’ta, “belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik bir grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerine idrarlarını yaptığı” hükümete yakın gazetelerde çıkan haberlerle gündeme gelmişti. AKP’li milletvekillerinin de “ellerimizde kayıtlar ver, yayınlarsak infiale yol açar” iddialarının ardından Star yazarı Elif Çakır’ın Zehra Develioğlu ile yaptığı röportajla (13 Haziran 2013) aylarca tartışmaya konu olmuştu.