Yandaş Serdar Turgut 'IMF memuru' oldu: Acı reçete bir an önce uygulanmalı

Habertürk yazarı Serdar Turgut, "IMF'siz IMF Reçetesi" olarak adlandırdığı "sert ve kararlı bir ekonomi politikası"nın bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Yandaş Serdar Turgut 'IMF memuru' oldu: Acı reçete bir an önce uygulanmalı

Habertürk’ün yandaş isimlerinden Serdar Turgut, seçimlerin ardından “IMF’siz IMF Reçetesi”nin bir an önce uygulanması gerektiğini yazdı.

“Korktuğum maalesef oluyor” başlıklı yazısında, “seçim günü oy verme işlemi henüz sürerken ‘Çok şükür bunu da atlattık’ başlıklı yazısını yazdığını ve artık 4.5 yıl seçimsiz bir dönem bulunduğunu, bunun da yönetime önemli bir avantaj sağladığını çünkü başta kim olursa olsun ekonomide kaçınılmaz olarak atılması gereken adımlar olduğunu, bunun hayli acı bir reçeteden oluşacağını, seçim ortamında bunun yapılmasının imkansız olduğunu hatırlattığını” belirten Turgut, “Ekonominin önceliği her şeyden öteydi benim için bu yüzden konuya iki gün sonra tekrardan dönmek zorunda kaldım çünkü baktım ki hemen herkes asıl meseleyi unutmuş gibi davranıyor ve “İstanbul’u almak” her şeyin önüne geçmiş. Bunun üzerine ben de ‘Seçim sonucuna itiraz sürecinde bunun ekonomiye olası etkileri herkesin aklında olmalı’ başlıklı yazımı yazdım.” dedi.

Konuyu bırakamayıp son olarak 8 Nisan’da yazdığı ‘İstanbul sonucunun asıl tehlikesi’ başlıklı yazısıyla “Simdiki seçim sonucunun yönetenleri ‘IMF’siz IMF Reçetesi’ olarak adlandırabilecek zorunlu reçeteyi uygulamayı ne yazık ki ertelemeye yönlendirebileceğine dikkat çektiğini ve bunun ülke açısından tehlikeli olacağını anlattığını” kaydeden yandaş isim “Şimdi görüyorum ki maalesef korktuklarım bir bir gerçekleşiyor. Tam seçimden kurtulduk derken yakında yeniden seçim olması ihtimali bile var artık.” diye yazdı.

Halkın emeğine yönelik saldırı politikalarını savunurken, Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nu da buna alet eden yandaş yazar, “İsterse Tunceli’nin komünist başkanı cumhurbaşkanı olsaydı dahi uygulanması mutlaka gereken sert ve kararlı bir ekonomi politikasına acil ihtiyaç var.” dedi.

Bugüne dek köşesinde Tayyip Erdoğan’a ve AKP’nin özellikle dış politikasına övgüler düzdüğü yazılarıyla bilinen Turgut, “acil saldırı” çağrısı yaptığı yazısında “Zaten bozuk olan ekonomik dengelerimiz daha da içinden çıkılmaz hale gelmek üzere. İster IMF ile anlaşma yapılsın isterseniz de yapılmasın ama sonuçta onun global sermaye için onay vereceği acı reçete artık korkusuzca ortaya çıkarılıp uygulanmasına bir an önce geçilmeli” ifadeleriyle bitirdi.