Yandaş 'mizahçı' Hasan Kaçan: Cumhurbaşkanımız tarihin en büyük liderlerinden biri, hakaret ettirmem...

Yandaşlıktaki iddiasını son olarak, Metin Akpınar'a ve Müjdat Gezen’e "Buruşuk beyaz kıçlılar” diyerek gösteren Hasan Kaçan, ""Cumhurbaşkanımız tarihin görmüş olduğu en büyük liderlerden biri" dedi.

Yandaş 'mizahçı' Hasan Kaçan: Cumhurbaşkanımız tarihin en büyük liderlerinden biri, hakaret ettirmem...

AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen “mizahçı” Hasan Kaçan, Erdoğan’ın “tarihin gördüğü en büyük liderlerden biri olduğu”nu öne sürdü.

Posta gazetesinden Oya Çınar’a konuşan Kaçan, kendisiyle ilgili “Eskiden solcuydu, şimdi sağcı oldu” denilmesini ne hissettirdiği şeklinde soruya “Bu kalıpları insanlar koyuyor. ‘Solcuydum, şimdi sağcıyım’ dersem aynı tuzağa düşerim. Öyle bir şey yok. O siyasi görüştür. Benimki bir gönül işiydi.” dedi.

Kaçan, “Söylendiği gibi tarikatlarla bağlantınız var mı? Cerrahi Dergahı’na yakınsınız diye biliniyor…” sorusuna “Tarikat diye bir şey yok ki, zaten yasak. Orası Türk Tasavvuf Musikisi Vakfı.” şeklinde kaçamak bir yanıt verirken, sözkonusu tarikatla ilişkisini “Hz. Nurettin’in geleneğini devam ettiren ve asla tek tip insana değil, her kesimden insana kapısı açık olan bir vakıf. Ben de belirttiğim gibi tasavvuf müziğini çok seviyorum. Dinlemek ve dinlenmek için gidiyorum.” diyerek yanıtladı.

Yandaş “mizahçı”, “Cumhurbaşkanı ile de söylendiği kadar yakın mısınız?” sorusu karşısında da”Aynı bakış açısında mıyız? Evet. Ben de onun baktığı gibi bakıyorum dünyaya. Aynı zamanda da seviyorum kendisini. Ben sevdiğim birisine hakaret ettirmem. Aynı zamanda Ergün’e de, Latif’e de kardeşime de laf ettirmem. Sevmediğime de hakaret etmem. Ettiysem yanlış yapmışımdır.” ifadelerini kullandı.

Kaçan “Siyasi lider olarak nasıl buluyorsunuz?” sorusuna ise “Cumhurbaşkanımız tarihin görmüş olduğu en büyük liderlerden biri. Bunu şimdi itiraf edemeyenler yıllar sonra edecektir.” yanıtını verdi.

“Kimseye hakaret etmediği”ni öne süren Kaçan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Tayyip Erdoğan’ın “Bedelini ödeyecekler” demesi sonrası sabah evlerine polis gönderilerek gözaltına alınan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e “Buruşuk beyaz kıçlılar” diyerek hakaret etmişti.