Yandaş isimden 'iç tehlike' yazısı: Külliye'de sandık kurulsa Erdoğan kaç oy alır?

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, "beka sorunu" temellendirmeye çalıştığı yazısında, geçmiş seçimlerde kamu lojmanlarından AKP'ye oldukça düşük oy çıktığına vurgu yaptı, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sandık kurulsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde kaç oy alır?" diye sordu.

Yandaş isimden 'iç tehlike' yazısı: Külliye'de sandık kurulsa Erdoğan kaç oy alır?

Seçimlere 1 haftadan az bir süre kalırken, AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ta “15 Temmuz’da bekleyenlerle 31 Mart’ı bekleyenler” başlıklı ilginç bir yazı kaleme alındı.

Gazetenin yazarlarından Hüseyin Likoğlu, 31 Mart seçimlerinin önemini anlatmaya çalışırken, “dış tehdit”in bir şekilde etkisiz hale getirilebileceğini, önemli olanın “içerdeki tehdit” olduğunu belirtip “Sizce sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sandık kurulsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde kaç oy alır? diye sordu.

17-25 Aralık operasyonlarında bu yana tüm seçimlerde Ankara’daki kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu lojmanlarda yüzde 65’in üzerinde AKP aleyhinde sonuçlar çıktığına işaret eden yandaş yazar, bu durumun 31 Mart’ta genele yansıması halinde “15 Temmuz’da bekleyenler” diyerek nitelediği isimleri harekete geçireceğini öne sürdü.

Likoğlu’nun yazısında ilgili bölümler şöyle:

“31 Mart seçimleri, neredeyse klişe hale gelen “Bu seçim çok kritik” ifadesinin çok çok ötesine geçmiş durumda. Seçimlerde ittifaklar, ihtilaflar, ağır söylemler, kazanmak için türlü türlü yöntemler olabilir. Neticede kazanınca ne yapacağınız önemli. Maalesef 31 Mart seçimleri için durum çok farklı. İttifakları partiler değil, kim olduğunu bilmediğimiz ve neyi hedeflediklerini az çok tahmin ettiğimiz ne idüğü belirsiz “Ajan’s” yapıyor. Hani şu Mansur Yavaş’ın ifşa ettiği “Ajan’s”…

Bütün hareket ve mücadelelerde en kritik durum tehlikenin içerden gelmesidir. Dış kaynaklı tehdit bir şekilde bertaraf edilir, ancak içerdeki tehdit sizi telafisi olmayan zararlara sürükleyebilir. 31 Mart seçimlerine bir hafta kala AK Parti’yi bekleyen en büyük tehlike budur işte. Bir örnek vereceğim bir de soru soracağım. Örnek: 17-25 Aralık’tan sonra yapılan bütün seçimlerde Ankara’da kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu lojmanlarda yüzde 65’in üzerinde AK Parti aleyhinde sonuçlar çıkıyor. Soru: Sizce sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sandık kurulsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde kaç oy alır?

MHP lideri Devlet Bahçeli son günlerde FETÖ’nün siyasi uzantılarını tekrar hatırlattı. Ben konuyu biraz daha ileri taşıyayım. FETÖ’nün hiçbir uzantısının bir önemi yok. Asıl 15 Temmuz’un Nihat Erim’i ve onun kabinesine girecek isimleri bulmamız lazım. İşte o Nihat Erim’ler 31 Mart’ın sonuçlarını bekliyor. Yani 15 Temmuz’da bekleyenler, 31 Mart’ı bekliyor…