Yandaş Gülerce'den 'ortak canlı yayın' uyarısı: Binali Bey için endişeliyim

AKP'nin yayın organı Star'ın yazarı Hüseyin Gülerce Binali Yıldırım'ın Ekrem İmamoğlu ile ortak canlı yayın programına çıkmasının "riskli" olduğu uyarısında bulundu.

Yandaş Gülerce'den 'ortak canlı yayın' uyarısı: Binali Bey için endişeliyim

Hüseyin Gülerce, 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimleri öncesi CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın karşı karşıya geleceği canlı yayın programı için “endişe”sini dile getirdi.

Yazısında “İmamoğlu projesinin sahipleri, bu tartışmayı, profesyonel destekle farklı bir zemine çekeceklerdir.” diyen Gülerce, Yıldırım’ın “Sadece İstanbul’u konuşalım” demesine karşı İmamoğlu’nun “her şeyi konuşalım” dediğine dikkat çekti.

“Elbette AK Parti yönetiminin alacağı kararı desteklerim.” diyen yandaş yazar, “Ama unutmayalım, karşınızda her türlü şirretliği yapabileceklerini düşündüğünüz, yalanları peş peşe sıralarken sanki en doğruyu söylüyormuş gibi yapan bir rakibiniz var…” ifadelerini kullandı.

Gülerce’nin “Ortak canlı yayın” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“YSK, kafaları karıştıran bir hamle ile iptal gerekçesini hafife alan yeni kararlar alıyor.

Böyle bir ortamda Binali Yıldırım’ın, Ekrem İmamoğlu ile televizyonda ortak canlı yayında karşı karşıya gelmesi iyi olur mu, doğrusu karar veremiyorum.

Endişe etmiyor değilim. İmamoğlu projesinin sahipleri, bu tartışmayı, profesyonel destekle farklı bir zemine çekeceklerdir. Binali Bey “Sadece İstanbul’u konuşalım” derken, İmamoğlu “Her şeyi konuşacağız” diyor.

Elbette AK Parti yönetiminin alacağı kararı desteklerim. Ama unutmayalım, karşınızda her türlü şirretliği yapabileceklerini düşündüğünüz, yalanları peş peşe sıralarken sanki en doğruyu söylüyormuş gibi yapan bir rakibiniz var…

Tamam, böyle bir canlı yayında İmamoğlu’nun asıl yüzü ortaya çıkar, rezil olur ve bizim açımızdan bu iş o akşam bitebilir…

Ama eminim, bu tartışmadan Binali Bey galip çıksa bile, yabancı medya, sosyal medya ve FOX TV’de Fatih Portakal ile Sözcü gazetesi, İmamoğlu’nu ilk dakikalarda muzaffer ilan edeceklerdir.”