Yandaş gazetede AKP'nin sonu yazıldı: Uzatmalar oynanıyor...

Yandaş Fuat Uğur, Güngören Belediyesi'nde yaşanan skandal üzerinden AKP'yle ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı..

Yandaş gazetede AKP'nin sonu yazıldı: Uzatmalar oynanıyor...

AKP’li yazar Fuat Uğur, Güngören Belediyesi’nde yaşanan ‘işçiye tuvalet önünde selam nöbeti’ skandalını köşesine taşırken, olayın AKP’nin genel akıbeti için ciddi bir ipucu verdiğini söyledi.

Fuat Uğur, Işıkçılar cemaatine ait Türkiye gazetesindeki “AKbabalar neden parti kuruyor sanıyorsunuz?” başlıklı yazısında Güngören Belediyesi’nde yaşanan olayı yorumlarken “Sonra da birileri şaşırıyor “İstanbul’u, Ankara’yı niye kaybettik?” diye. Siz İstanbul ve Ankara’ya değil, asıl Erzurum’a, Kayseri’ye şaşırın. Bundan üç dört yıl evvel MHP ile birlikte Cumhur İttifakı’nın oylarının yüzde 85’leri aştığı bu gibi şehirlerimizde, neden 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 50 küsurlarda kalındığını araştırın.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİN HANEDANI GİBİLER”

“Güngören tekil bir örnek ama inanın ki genele ilişkin ciddi bir ipucu veriyor.” diyen Uğur, AKP’li belediyelerdeki akraba ve hemşeri kadrolaşmasının geldiği noktadan söz etti ve “Veysel İpekçi’nin bu cüretkârlığının ve edep dışı tutumunun sorumlusu aslında onu bu göreve tayin edenler. Şöyle bir bakıyoruz, Güngören İlçe Belediyesi’nin halef-selefleri nedense aynı vilayetten ve nasıl bir tesadüfse hepsi hemşehri. Şu anki Belediye Başkanı Mim Bünyamin Demir, onun bu istifa ettirdiği malum yardımcısı Veysel İpekçi, Güngören eski Belediye Başkanı Yahya Baş ve onun oğlu AK Parti Güngören İlçe Başkanı Bünyamin Baş. Aynı şehrin hanedanı gibiler. Bu türden nepotizm (akraba kayırmacılığı) ve hemşehricilik kayırmacılığı ne yazık ki yalnızca Güngören’de yok. AK Parti’de ve AK Partili yerel yönetimlerde böyle epey örnek olduğunun bilgisi geliyor ve işitiyorum. Daha fazla sürdürülebilir bir durum değil bu.” dedi.

“2023’TE YANDI GÜLÜM KETEN HELVA”

Yandaş Uğur,  yazısını AKP’nin geleceği ve 2023 başkanlık seçimleri için duyduğu kaygıyı ifade ederek bitirdi:

“Eğer yalnızca bu tür vakalar ortaya çıktığında yapılan hataların farkına varılacak ama yine de halkın önüne duvarlar örülmeye devam edilecekse, 2023 seçimlerinde yandı gülüm keten helva. Çünkü halkın AK Parti’ye verdiği avans giderek tükeniyor. Sadece Cumhurbaşkanı’na, onun liderlik başarısına yönelik teveccühün ve sevginin yüzü suyu hürmetine uzatmalar oynanıyor.
Size bir şey söyleyeyim. Durum ziyadesiyle ciddi! Akbabalar neden parti kuruyor sanıyorsunuz?”