Yalçın Menteş yaşamını yitirdi

12 gündür yoğun bakımda tedavi gören ünlü oyuncu Yalçın Menteş hayatını kaybetti.

Yalçın Menteş yaşamını yitirdi

Uzun bir süredir tedavide olduğu bilinen oyuncu Yalçın Menteş dün akşam saatleri itibariyle hayatını kaybetti.

Diyabet hastalığı nedeniyle tedavi gören Menteş 2013’te kangren olan bacağını kaybetmişti. Ancak Menteş’in akciğer kanseri nedeniyle de tedavi gördüğü ve son dönemde tedavisinin solunum cihazına bağlı olarak sürdürüldüğü öğrenilmişti.

12 gündür yoğun bakımdaki tedavisine Kadıköy’de özel bir hastanede devam edilen Menteş, dün akşam 20.40 sularında hayata gözlerini yumdu.

Yalçın Menteş’in cenazesi, ailesinin vereceği kararla birlikte toprağa verilecek…

YALÇIN MENTEŞ KİMDİR?

Yalçın Menteş, 1 Nisan 1960’ta İzmir Tire ‘de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimi İzmir’de tamamladı. İzmir’de liseyi bitirdikten sonra, tiyatroya, 1977 yılında Turgut Özakman’ın “Darılmaca Yok” adlı oyunuyla başladı. 1999 Yılında Star Tv’ de yayınlanan “Çarli” ve başrollerini Mehmet Ali Erbil ile paylaştığı “Tatlı Kaçıklar” adlı diziyle televizyon ekranlarında parlamıştır.

Production Reklam Ajansı’nı kuran Menteş bir dönem İzmir’de muhasebecilik yaptı. 1983’de İzmir’de 45 kişilik kadrosuyla bir cep tiyatrosu kurdu. 1987’de tiyatro çalışmalarını daha rahat olarak sürdürmek için İstanbul’a yerleşti. TRT’deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlayan Yalçın Menteş, ATV’de yayınlanan Tatlı Kaçıklar dizisindeki Rafet rolüyle büyük tanınırlığa kavuştu.

1995’te “Dikkat Yalçın Menteş” adlı tek kişilik oyununu sahneledi. Menteş, “100 Ünlü Yüz” adlı oyunuyla Türkiye gündemindeki kişileri de sahneye taşımıştı.