Yağma Akdeniz'de de sürüyor: 12 km'lik sahil şeridini otellerle dolduracaklar!

Mersin'de kilometrelerce uzunluktaki kumsal ve yeşillik bölgeye 11 otel yapılacak.

Yağma Akdeniz'de de sürüyor: 12 km'lik sahil şeridini otellerle dolduracaklar!

Tarsus’ta çeşitli kuş ve bitki türlerine ev sahipliği yapan, Berdan Nehri’nin bir kolunun da döküldüğü kıyı bölgesi patronların yağmasına açılarak yok edilecek.

8 bin yatak kapasiteli toplam 11 otelin yapılacağı belirtilen bölgede incelemeler yapan Mersin Sanayicileri Ve İş Adamaları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, inşaatların başlaması için tahsis sahibi firma yöneticilerine çağrıda bulundu.

Yatırıma engel tüm durumların ortadan kaldırıldığını “müjde”leyen Engin, “Devlet Su İşleri (DSİ), Berdan Nehri’nin denize ulaştığı yerde 5-6 kilometrelik taşkın koruma setlerini tamamlamış durumda. 14 kilometrelik otoban kalitesindeki yolumuz tamamlanmış durumda. Turizm teşvikleri uygun safhaya geldi. Orada da bir sorun yok.” dedi.

Erdoğan’ın bölge için telkinde bulunduğunu hatırlayan Engin, “Sayın Cumhurbaşkanımız da buranın temelini atmıştı seçimlerden önce ve yatırımcı firmaların başlayacağını söylemişti. Birkaç kez de uyarmıştı, ’Başlayın’ diye. Şu anda yatırımcı firmaların bahanesi kalmadı” diye konuştu.