'WhatsApp'ta seçim iptalini eleştiren 139 polis sürüldü' iddiası

İstanbul Emniyeti'nde görevli 139 polisin kentin farklı ilçelerine dağıtılmasının arkasında seçim iptalini eleştiren WhatsApp yazışmalarının olduğu öne sürüldü.

'WhatsApp'ta seçim iptalini eleştiren 139 polis sürüldü' iddiası

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nde görevli 139 polis, kentin farklı ilçelerine dağıtıldı. Değişikliğin sebebinin ise polislerin WhatsApp gruplarından yaptıkları yazışmalarda, İstanbul seçiminin “iptal edilmesine karşı çıktıkları ve kararı eleştirmeleri”nin neden olduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Gasp Büro Amirliği’nde görevli polislerin yer aldığı bir Whats-App grubunda, 31 Mart yerel seçiminin ardından yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin yazışmalar yapıldı.

“HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” DEDİLER

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, seçimin yenilenmesini, izinlerini iptal edilmesini eleştiren bazı polislerin, CHP’nin seçim kampanyasında kullandığı, “Her şey çok güzel olacak” cümlesini bu grupta paylaştığı, daha sonra grupta bulunan bir polisin tayininin çıkmasıyla ziyaret ettiği İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a ihbarda bulunduğu iddia edildi. İhbarın ardından Çalışkan’ın da WhatsApp grubunda yer alan 139 polisin görev yerinin değiştirilmesi emrini verdiği öne sürüldü.

Bu yazışmaları da İstanbul Emniyet Müdürü’ne bildirdiği ve hemen ardından ise WhatsApp grubunda yer alan 139 polisin farklı ilçelere dağıtıldığı öne sürüldü. Ayrıca bu WhatsApp grubunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın özel yaşamına ilişkin yazışmalarında yapıldığı da ileri sürüldü.

‘ÖFKELENİP DAĞITTI’ İDDİASI

Bir diğer iddia ise Gasp Büro Amirliği tarafından gasp suçundan bir kişinin gözaltına alındığı. Bu kişinin suçsuz olduğu halde gözaltına alındığı ve olayın üstünün kapatılmasına yönelik girişimlere Mustafa Çalışkan’ın öfkelendiği, böyle bir karar verdiği iddia edildi.

İddialara ilişkin Gasp Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada, değişikliğin İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan’ın isteği doğrultusunda yapıldığı belirtildi. Polislerin farklı ilçelere dağıtılmasının bir “kan değişimi” olduğu kaydedilen açıklamada, “WhatsApp yazışmaları gibi bir durum yok. Uzun süredir bir rotasyon yapılmamıştı. Bu bir rotasyon oldu.” denildi.