Volkswagen'den Erdoğan'ı sevindirecek haber

Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ nedeniyle yeni fabrika için verilecek kararı ertelemiş olmasına rağmen yeni yer arayışı içinde olmadığını bildirdi.

Volkswagen'den Erdoğan'ı sevindirecek haber

VW Yönetim Kurulu’nun üretimden sorumlu üyesi Andreas Tostmann gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Barış Pınarı Harekâtı’ sonrasındaki gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve bu nedenle yeni fabrikayla ilgili planların “askıda” olduğunu belirtti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; planlanan projenin hayata geçirilmesiyle ilgili daha zaman olduğu ve bu nedenle rahat oldukları mesajını veren Tostmann, Türkiye’deki fabrikayla ilgili “o ya da bu şekilde bir karar belirlendiğinde” kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydetti. Tostmann, “Alternatif yer planlamaları yapma durumunda değiliz” diye konuştu.

Türkiye’nin 9 Ekim’de başlattığı ‘Barış Pınarı Harekâtı’ nedeniyle VW, yeni fabrikayla ilgili Ekim ayı başında açıklaması beklenen kararı ertelediğini duyurmuştu.