Video | Yunanistan'da atama kriterlerinin değişmesini protesto eden öğretmenlere polis saldırdı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, atama kriterleri değiştirilen öğretmenlerin ve çeşitli sendikaların düzenlediği protesto gösterisine polis saldırdı.

Video | Yunanistan'da atama kriterlerinin değişmesini protesto eden öğretmenlere polis saldırdı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, atama kriterleri değiştirilen öğretmenlerin ve çeşitli sendikaların düzenlediği protesto gösterisine polis saldırdı.

Yunanistan’da çeşitli sendikaların çağrısıyla başkent Atina’da kent merkezindeki Sintagma Meydanı’na yürüyen çoğunluğunu sözleşmeli öğretmenlerin oluşturduğu emekçiler, öğretmenlerin atanma kriterlerini değiştiren yasa tasarısını protesto etti.

‘İşsizlik diploması’ yazılı bir pankartı yakan emekçiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meclis binasının merdivenlerinden çıkmak istedi.

POLİS SALDIRISI SIRASINDA ÖĞRETMENLERDEN BAZILARI YARALANDI

Polis engeliyle karşılaşan öğretmenler ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Polis, kendisine sopalarla saldıran öğretmenler göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Yunan medyasında yer alan haberlerde ise arbedede bazı göstericilerin hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

SYRİZA ATAMA İÇİN GEREKLİ KRİTERLERİ ZORLAŞTIRIYOR

Bugün mecliste görüşülen yasa tasarısına göre, okul öğretmenlerinin işe alım ve atanmalarına ilişkin kriterler değiştiriliyor. Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın getirdiği yasa tasarısına göre gelecek 3 yılda 15 bin öğretmen atanacakken bu atamalar için gerekli kriterler zorlaştırılıyor.

Yasa tasarısına göre, öğretmenlerin tecrübe ve çalıştıkları yılların atama puanlarındaki etkisi azaltılırken yüksek lisans ve doktora yapan öğretmen adaylarının puanlarında artış öngörülüyor. Eğitim sendikaları ise daha fazla öğretmen ataması yapılmasını talep ediyor.

Öğretmenlerin geçen hafta düzenledikleri gösterilere de polis saldırısı olmuştu.

Ayrıca, cumartesi gecesi devlet televizyonu ERT’nin canlı yayının işgal eden emekçiler, pankart asarak yayının bir süre durdurulmasına yol açmıştı.