VİDEO | Tuzlaspor-Galatasaray maçı sonrası saha karıştı

Galatasaray'ın Tuzlaspor'u 4-0 mağlup edip kupada tur atladığı maç sonrasında büyük gerginlik yaşandı. Yayıncı kuruluşun aktardığı bilgilere göre iki takım futbolcuları soyunma odası koridorunun girişinde yumruklaştı. İddialara göre, ilk maçtan sonra paylaşım yapan Tuzlasporlu Gökhan Çıra'nın yanına giden Muslera, rakibine saygılı olmasını gerektiğini söyledikten sonra kavga çıktı.

VİDEO | Tuzlaspor-Galatasaray maçı sonrası saha karıştı

Galatasaray, Türkiye Kupası 5. turunda kendi evinde 2-0 kaybettiği maçın rövanşında TFF 2. Lig temsilcisi Tuzlaspor’u deplasmanda 4-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Karşılaşma sonrası iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile Tuzlaspor’un yedek oyuncularından Gökhan Çıra arasında başlayan gerginliğe iki takımın diğer futbolcuları da dahil oldu.

Takımların teknik heyetleri ile saha görevlilerinin sonlandırmakta zorlandığı gerginliğe polis ekipleri de müdahale etti.

Oyuncular, polis koridorunda soyunma odalarına doğru giderken, gerginliğin koridorlarda da devam ettiği öğrenildi.

Tuzlaspor teknik direktörü Gürses Kılıç maç sonunda yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalar yaparak şunları söyledi:

“Galatasaray’ı öncelikli olarak kutluyorum. 4 gol attılar, sonuçta 2 ayaklı bir maçtı. Biz amacımıza ulaştık, Galatasaray’ı Telekom Arena’da yendik, hem de basa basa yendik. Bu bir intikam maçı değildir. Galatasaray’ın intikam alacağı takım Real Madrid’lerdir.”

“2. ligdeki bir takımı intikam maçı olarak göremezsiniz. Bu ülkenin paralarıyla milyon euroları alan oyuncular bize küfredemez. Bu camiaya yakışmıyor. Tuzlaspor’u yenerek insanları mutlu ettiklerini düşünüyorlarsa sadece gülerim.”

“GÖKHAN ÇIRA SEN MİSİN?”

Gökhan Çıra ise maç sonrası şu açıklamaları yaptı:

“Bunu yapan Fatih Terim’in ekibinden birisi. Kel kafalı, zaten kafası yarılmıştı çıkarken görebilirsiniz. Muslera daha maç bitmeden 5 dakika kala yedek kulübesine laf atıyordu. Ben üzgün bir şekilde soyunma odasına gidiyordum. Geldi yanıma küfür falan etmeye başladı.”

“Ben Galatasaray altyapısında oynadım ama benim orada neler yaşadığımı kimse bilemez. Benim orada birçok arkadaşım var. Ben bunu hiçbir zaman yansıtmadım. Galatasaray camiasına bir cephe aldım. Galatasaray’ı 2-0 yenmişim, ağlayayım mı?”

“Fatih Terim’i yendim diye ağlayayım mı? Sevineceğim tabii. Onlar bunu ciddiye alıp bu kadroyu çıkartıyorlarsa ben de onlara diyorum ki siz gidin PSG’yi yenin. Bizi rakip almayın, Real Madrid’e bu şekilde oynayın.”

“Biz ne büyük bir kulüpmüşüz ki bu maça odaklamışız. Yöneticisi, futbolcusu, antrenörü kafa atıyor. Gerçi Fatih Terim futbolun mafyası olduğu için… Gökhan Çıra sen misin demiş benim yardımcı hocama. Benim nerelerde olduğum her zaman belli.”

Gökhan Çıra’nın maç sonunda yaptığı İnstagram paylaşımı şöyle:

https://www.instagram.com/p/B6L9Wk-HTjU/

FERNANDO MUSLERA: SAYGILI OLMASINI SÖYLEDİM

Fernando Muslera, maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunarak kimseye vurmadığını ve Gökhan Çıra’ya saygılı olması gerektiğini belirtti. Galatasaraylı file bekçisinin sözleri şöyle;

“Ben küçüklüğümden bu yana öğrendiğim tek şey: Saygı göstermek. Rakipten bir oyuncu, ilk maçtan sonra çok saygısızca şeyler yaptı. Maçtan sonra onun yanına gidip saygı duymasını istedim. Bunun dışında hiçbir şey yok! Rakip takım hocasına bir şey söylemedim. Gökhan Çıra, Galatasaray alt yapısında oynamış bir futbolcu. Maçtan sonra ona saygı duymasını söyledim. Sosyal medyada yalanlar dolaşabilir ama bunun dışında bir şey yok! Ben herkese saygı duyuyorum. “Muslera birisine vurdu” diyen varsa görüntüleri göstersin.

Tuzlasporlu futbolcu Muhammed ise maç sonrasında yayıncı kuruluşa şu ifadeleri kullandı;

“Galatasaray’a büyük saygı duyuyorum. Muslera’ya da aynı saygıyı duyuyorum. Ama Muslera maçtan sonra gelip takım arkadaşımızın kafasına vurdu. Skor 4-0 olunca Muslera bizim yedek kulübesine doğru hareketler yaptı. Maç bittikten sonra da takım arkadaşlarımıza sataştı. Galatasaraylı birisi bir başka takım arkadaşımıza kafa attı.”