VİDEO | Rus helikopterleri Kamışlı'da: Rusya sınıra hava üssü kuruyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında bulunan ve Barış Pınarı Harekatıyla gündeme gelen Kamışlı kentinde bir helikopter üssü kurduğunu açıkladı. Rus medyası ise görüntüleri yayınladı.

VİDEO | Rus helikopterleri Kamışlı'da: Rusya sınıra hava üssü kuruyor

Rus İnterfax Ajansının Rusya Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, Kamışlı’daki hava komuta merkezinde bir kontrol kulesi, hava savunma sistemi, yer güvenliği, pilotların uçuş öncesi ve sonrası sağlık konrolleri ve hazırlıklarını yapabilecekleri tesisler bulunuyor.

Ajans, Kamışlı’daki yeni Rus hava üssünün komutanı Timur Hocayev’in “Güvenlik amaçlı olarak konuşlandırılan askeri polisin yanısıra özel teçhizat, araçlar, uçuşların sürekliliğini sağlayacak yakıt stoku bulunuyor. 10 civarında motorlu araç var” diye konuştu.

Hocayev, üssün “sürekli uçuşlar, helikopterlerin güvenliği ve bölgenin güvenlik ve savunması” göz önüne alınarak açıldığını da ekledi.

Görüntülerde Rus ordusuna ait 3 adet Mİ-35 saldırı helikopterinin ve Pantsir-S hava savunma sistemlerinin üsse konuşlandığı görülüyor.