VİDEO | Önemli görüntüler: En büyük kamptaki IŞİD'lilerin kaçtığı iddia ediliyor

Suriye'de IŞİD'lilerin tutulduğu en büyük kamp olan El Hol'den kaçış görüntüleri olduğu iddia edilen bir video ortaya çıktı.

VİDEO | Önemli görüntüler: En büyük kamptaki IŞİD'lilerin kaçtığı iddia ediliyor

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı”yla birlikte bölgedeki kamplarda tutulan IŞİD’lilerin ne olacağına ilişkin tartışmalar başlamıştı.

YPG öncülüğündeki SDG’nin denetiminde bulunan ve IŞİD’lilerin bulunduğu bu kampların durumuna ilişkin, harekatla birlikte güvenlik zaafiyeti oluşabileceği ve tutuklu IŞİD’lilerin kaçabileceği ihtimali bugün Rusya lideri Putin tarafından da dile getirilmişti.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken bugün dikkat çeken bir görüntü sosyal medyaya yansıdı. Türkiye’nin bölgedeki sınır ilçelerinden Nusaybin’in 60-70 kilometre güneyinde bulunan ve IŞİD militanlarının tutulduğu en büyük kamp olan El Hol Kampı’nda, tutukluların bir kısmı iddiaya göre harekatla birlikte harekete geçti ve kamptan kaçma girişiminde bulundu.

Görüntüler şöyle:

El Hol, Türkiye’nin kontrolüne almak istediği bölgenin (Güneye doğru 30 kilometrelik alan) dışında kalıyor. Buradaki tellerle çevrilmiş bir bölgede, IŞİD militanları ve sempatizanlarının da bulunduğu onbinlerce kişi tutuluyor.