VİDEO | Meclis Başkanı Şentop vekil maaşlarını bilmiyormuş: Reklam arasında öğreniriz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un 22 bin 200 lira olan milletvekili maaşlarını bilmediği ortaya çıktı. Şentop rakamı "öğrendiğinde" ise, çok olduğu yönündeki eleştirilere "Milletvekiline asgari ücret verin yaşayabiliyorsa gelsin yapsın o zaman" diye yanıt verdi.

VİDEO | Meclis Başkanı Şentop vekil maaşlarını bilmiyormuş: Reklam arasında öğreniriz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayın konuğu olduğu Habertürk TV’de millet asgari ücretin 10 katından fazla olan milletvekili maaşlarının “yetersizliğinden” yakındı.

Kübra Par’ın sunduğu programda konu vekil maaşlarına geldiğinde Başkan Şentop’un sözkonusu maaşın miktarını bilmediği de ortaya çıktı. Elindeki kaynaktan bulmaya çalışan Şentop, net bilgi bulamayınca “Belki reklam arasında öğreniriz. Meclis’ten arkadaşlar göndersinler.” dedi.

Daha sonra sunucu Par maaşın 22 bin 200 lira milletvekili maaşı olduğunu söyledi. Şentop ise bu rakamın “harcaması çok olmayanlara” yüksek geldiğini öne sürdü, “Bir şahıs, Türkiye’nin küçük bir şehrinde, ilçesinde oturuyor. Aylık giderleri o şehrin, o ilçenin kapasitesi içinde, ayda bir veya iki misafiri ya gelir ya gelmez biri maaşa bakınca maaş çokmuş diyebilir” dedi.

Şentop, “Milletvekiline asgari ücret verin yaşayabiliyorsa gelsin yapsın o zaman” dedi.

İşte programdaki o anlar: