VİDEO | Komünistler diyor ki: Sosyalist mücadele için artık geç kalmayalım

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Türkiye'nin ABD ile oluşturacağı 'güvenli bölge' için "Ülkemizin savaşa yeniden sokulmasıdır. Güvenlikli bölge emperyalist bir çözümdür ve asla Suriye savaşının çözümdür değildir" dedi.

VİDEO | Komünistler diyor ki: Sosyalist mücadele için artık geç kalmayalım

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKH’nin halka seslendiği ‘Komünistler diyor ki’ konuşmaları kapsamında ülke gündeminin son dönemde ana başlıklarından olan ‘Güvenli Bölge’ ve ‘Kaz Dağları’ konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’nin Türkiye’nin komşusu olduğunu ancak ABD ve AKP tarafından”düşman ülke” olarak görüldüğünü belirten Tekerek, “10 yıldır Suriye’yi bombaladılar, yağmaladılar, yıktılar. Şimdi ise parçalamak istiyorlar.” dedi.  Silah ve diplomasi yarışının son dönemde ‘güvenlikli bölge’ adı altında bir tartışmayla yürüdüğüne dikkat çeken Tekerek, “Bize göre güvenlikli bölge Suriye’deki savaşın derinleşmesidir. Ülkemizin savaşa yeniden sokulmasıdır. Güvenlikli bölge emperyalist bir çözümdür ve asla Suriye savaşının çözümdür değildir “dedi.

Tekerek bölgede gerçek bir çözümün emperyalizmin ülkeden ve Suriye’den def edilmesinden geçtiğini belirtti.

“AKP EMPERYALİSTLERİN TÜRKİYE ŞUBESİDİR”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Kaz Dağları’nda Kanadalı maden şirketi Alamos Gold tarafından devam ettirilen ağaç katliamı için de “Kaz Dağları’ndaki maden yağması bugün başlamadı. Özal dönemiyle birlikte sadece Kaz Dağları değil yer altı kaynakları açısından oldukça zengin ülkemizin her köşesi delik deşik edildi. Bu tür emperyalist maden şirketlerine topraklarımızdaki zenginlikler peşkeş çekildi. Bu yağma bugün AKP’nin eliyle devam ediyor. AKP emperyalist şirketlerin Türkiye şubesidir. Bu açıdan ‘milli ve yerli’, ‘din’, ‘ümmet’, ‘bayrak’ edebiyatı yapanlara halkımız kanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde AKP’nin “otoyol” projelerine değinen Tekerek, “Bu projeler aslında halkın kazıklanması, devletin zarar ettirilmesi, sermayenin de karlarına kar katması anlamına geliyor. Ama artık yeter. Bu durumu makyajlayıp satanlara ‘Biz almıyoruz’ diyelim” dedi, “Sosyalist mücadele için artık geç kalmayalım” çağrısı yaptı.

Tekerek’in konuşmasının tamamı buradan izlenebilir: