VİDEO | Komünistler diyor ki: Bu bezirgan saltanatına karşı emeğin mücadelesini yükseltelim!

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Emine Bulut cinayeti için "Bu düzende kadın cinayetleri son bulmaz. Biz kadınlara yeni bir cumhuriyet gerekir" dedi.

VİDEO | Komünistler diyor ki: Bu bezirgan saltanatına karşı emeğin mücadelesini yükseltelim!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, haftalık ‘Komünistler diyor ki’ konuşmaları kapsamında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Konuşmasının ilk bölümünde Emine Bulut cinayetine değinen Tekerek, AKP iktidarı boyunca toplam en az 15 bin kadın cinayetinin yaşandığını hatırlattı ve “Eşitsizliğin ve sömürünün olduğu bu düzende kadınlar tacizlerle, tecavüzlerle, işten atılmalarla ve tabi ki kadın cinayetleriyle bu çürümüşlükten etkileniyor. Bu düzende kadın cinayetleri son bulmaz. Biz kadınlara yeni bir cumhuriyet gerekir” dedi.

Tekerek başlamasına kısa bir süre kalan yeni eğitim-öğretim yılı öncesi eğitimin durumuna ilişkin de “Ülkemizde eğitim paralı, büyük oranda gerici vakıflara ve cemaatlere büyük oranda teslim edilmiş durumda. Ya imam hatip ya da özel okul dayatmasını sürüyor. Bunun adının eğitim olmadığını biliyoruz. Bunun adı öğrencilerin ve velilerin müşteri yerine konulması ya da potansiyel birer mürit olarak yetiştirilmesidir. Eğitim eğitim olacaksa her aşamada parasız olmalıdır” diye konuştu.

TKH Genel Başkanı Tekerek’in “Terörle mücadelede gerçekleri anlatırsam birilerinin insan yüzüne çıkacak hali kalmaz” diyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da bir çift sözü vardı. Davutoğlu’nun sözleri için “İnsan yüzüne çıksın ve gerçekleri anlatsın ancak biz o gerçekleri hem biliyoruz hem de yaşadık” diyen Tekerek, Davutoğlu’nun 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 dönemi arasındaki tarihin en karanlık dönemi olarak dönemde başbakan olduğunu hatırlarrı ve “Kimse hamaset yapmamalıdır. Gerçekler ortadadır” dedi.

HDP’li belediyelere kayyım kararı için ise “Sandık demokrasisiyle herşeyin çok da güzel olmadığının kanıtı” diyen Tekerek, “Bu bezirgan saltanatının bitmesini istiyorsak eğer gerçek anlamda eşitlik ve özgürlük mücadelesinin, emek mücadelesinin önünün açılması gerekir” diyerek sosyalist mücadelenin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Tekerek’in konuşmasının tamamı buradan izlenebilir: