VİDEO | Kanal D, üreticinin röportajını sansürleyerek 'tanzimden memnuniyet' haberi üretti

Kanal D Haber, tanzim satış ile ilgili yaptığı röportajın olumsuz kısımlarını keserek, 'üretici tanzimden memnun' haberi üretti.

VİDEO | Kanal D, üreticinin röportajını sansürleyerek 'tanzimden memnuniyet' haberi üretti

Kanal D, AKP’nin, meyve-sebze fiyatlarındaki artışın ardından açtığı tanzim çadırları önünde oluşan uzun kuyruklar ve o kuyruklardan AKP’ye karşı yükselen tepkilere makas atarak, ‘memnuniyet’ haberi yaptı.

Halkın tepkili olduğu yeni uygulamada, esnaf ve pazarcıların da duruma tepkili olduğu görülüyor. Ancak Kanal D’de üretilen bir ‘röportaj haber’de, üretici ile yapılan röportajın tanzim satışa dönük olumsuz kısımlar kesilerek ‘halk ve üretici memnun’ algısı oluşturmaya çalıştı.

Haberde üreticinin, “Biz tanzim satışlara karşı değiliz” ifadelerine yer verilirken, Demirören Haber Ajansı’na ait haberde üretici Ramazan Özbek’in, “Ama bizim üretim maliyetlerimizde çok yüksek. Biz de istiyoruz, tüketicinin ucuz mal, sebze, domates, biber yemesini, ama gider maliyetlerimiz çok yüksek. Geçen sene 120 lira olan biyolojik mücadele ağı, bu sene 160 lira. Geçen sene kullandığımız sera örtüsü ortalama 8 lira civarındaydı, şu anda 16-17 lira. Bizim de giderlerimiz çok yüksek… Maliyetlerimizin biz de düşmesini istiyoruz, tanzim satış noktaları kurulsun, bizim de gübremizde, ilacımızda her şeyimizi ucuz alıp, tüketici de ucuz yesin. Ucuz üretelim, ucuz tüketelim…” şeklinde konuştuğu ifadeler haberden çıkarıldı.

İşte o sansürlenen röportajlar: