VİDEO | İşte asıl 'beka' sorunu: ABD askerleri Maraş'ta ne yapıyor?

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde ABD bayraklı çok sayıda askeri aracın Maraş'ta otoyol kenarındaki bir arazide beklediği görüldü.

VİDEO | İşte asıl 'beka' sorunu: ABD askerleri Maraş'ta ne yapıyor?

Başta Ortadoğu’da olmak üzere finanse ettiği çeteler, desteklediği darbeler ve düzenlediği katliamlarla her dönem dünya halklarının nefretinin odağı olan ABD emperyalizmi ülkemizde AKP güvencesiyle varlığını sürdürüyor.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan bir görüntüde ABD bayraklı çok sayıda askeri aracın otoyol kenarındaki bir arazide beklediği görüldü. Görüntünün çekimi sırasında konuşan kişi ise “Burası Narlı’nın ora. Görüyorsunuz. Trump bize ‘Sizi mahvedeceğim’ diyor. Biz adama vareste oluyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Görüntünün sonlarına doğru ise jandarma aracından geldiği sanılan bir sesle “Bekleme yapma” uyarısı yapıldığı duyuluyor.

Geçtiğimiz yıl Suriye’nin Menbiç kentinde Türkiye ile ABD silahlı kuvvetlerinin birlikte yürüteceği ortak devriye faaliyetleri için Antep’teki bir kışlada eğitim faaliyetlerine başlandığı açıklanmıştı. Maraş’a bağlı olan ve Antep’e yakın bir bölgede bulunan Narlı’daki araçların hangi kapsamda burada bulunduğu ise bilinmiyor.

MHP ile ortaklığının ardından her kritik tartışmada, Türkiye’nin saldırı ve tehdit altında olduğunu iddia ederek “beka sorunu”ndan bahseden AKP’nin aynı sorunu Türkiye topraklarını ABD’ye açarken “unutması” ise Türkiye sağının işbirlikçi yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor..

AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “dış güçler” söylemine sarılırken, ABD emperyalizminin başta İncirlik Üssü olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde bulundurduğu askeri varlığı tartışma konusu haline gelmişti. Ancak her defasında ABD’nin Türkiye’nin “stratejik müttefik”i olduğunu tekrarlayan AKP’nin iktidarda bulunduğu süre içinde Türkiye’de ABD varlığı azalmak şöyle dursun önemli oranda arttırılmıştı.

Manifesto olarak, ABD’nin Türkiye’de ikili anlaşmalar ve NATO ittifakı kapsamında bulundurduğu askeri varlığını, “bilinen” kadarıyla infografik bir görsel eşliğinde dosya haline getirmiştik. ABD emperyalizminin Suriye’de AKP eliyle yeni bir bölgesel savaş hazırlığı yaptığı bugünlerde, bu değerli çalışmayı tekrar okurlarımızla paylaşıyoruz: