VİDEO | İBB Komünist Başkan adayı Aysel Tekerek'ten 'Marmaray' uyarısı: AKP yeniden canımızı tehlikeye atıyor

İBB'nin Bağımsız Komünist Başkan Adayı Aysel Tekerek, Marmaray’ın Gebze-Halkalı hattıyla ilgili uyarıya ve AKP'nin bir kez daha yurttaşların can güvenliğini hiçe saydığına dikkat çekerek, Bağımsız Komünist Adaylar'ın desteklenmesi çağrısı yaptı.

VİDEO | İBB Komünist Başkan adayı Aysel Tekerek'ten 'Marmaray' uyarısı: AKP yeniden canımızı tehlikeye atıyor

31 Mart yerel seçimleri için Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Aysel Tekerek’in “1 dakikanı ayırır mısın?” başlıklı video konuşmalarının yeni bölümünün konusu 10 Mart’ta açılışı yapılması planlanan Marmaray’ın Gebze-Halkalı hattıyla ilgili kritik uyarı üzerine oldu.

Ülkemizde ve dünyada en güvenilir ulaşım türü olarak kabul edilen demiryollarında AKP öneminde 97 yurttaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Tekerek, bu ölümlerin arkasında özelleştirme politikaları, bilim ve mühendisliğin ulaşım politikalarından dışlanması ve seçim dönemlerine getirilen erken açılışların bulunduğuna dikkat çekti.

Şimdi benzer şekilde Gebze-Halkalı hattı için de yeterli deneyimleri ve eğitimleri olmayan makinistlerin görev alacağı, sinyalizasyon sisteminin olmadığı, mesafelerin kısa olduğu gibi büyük sorunların uzmanlarca dile getirildiğine işaret eden komünist aday, “AKP yeniden canımızı tehlikeye atıyor. Özelleştirme politikalarına karşı ücretsiz ve güvenli ulaşım mümkündür. Ve kamucu politikalarla mümkündür.” diyerek, kamucu politikaları yerel yönetimlerde birinci sıraya alan Bağımsız Komünist Adaylar’ın desteklenmesi çağrısı yaptı.