VİDEO | Eski Beşiktaşlı Marcelo'ya çirkin saldırı

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Marcelo Guedes'e dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Leipzig maçının ardından çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

VİDEO | Eski Beşiktaşlı Marcelo'ya çirkin saldırı

Beşiktaş’ta oynadığı dönemde Siyah-Beyazlı taraftarların gönlüne taht kuran maddi olanaklardan dolayı Lyon’a satılan Brezilyalı stoper Marcelo Guedes’e dün akşam Fransa’da çirkin bir saldırı düzenlendi.

Sezon başından bu yana Lyon’lu taraftarlarla yıldızı bir türlü barışmayan tecrübeli stopere Leipzig maçının ardından bir taraftar, üzerinde eşek fotoğrafı olan ve “Marcelo bu kulübü terk et” yazan bir pankartla sahaya atladı.

Pankartı ilk görenlerden biri olan kaptan Memphis Depay hızla taraftarın üzerine koşarak tepkisini gösterdi ve pankartı indirdi. Ardından ise Galatasaray’ın eski futbolcusu Denayer de taraftara tepki gösterdi. Daha sonra ise güvenlik görevlileri, Lyonlu futbolcular ve taraftarlar saha içerisinde tartıştı. Daha sonra ise taraflar birbirinden ayrıldı.

DEPAY: ÖFKELİYİM

Olaya ilk müdahelede bulunan Hollandalı yıldız Memphis Depay, ‘Bana bak! Ne görüyorsun? Öfke? Öfkeli biriyim, kızgınım. Ne söyleceğimi bilemiyorum. Bir takımın taraftarı tarafından desteklenmediğini bilerek oynaması çok zor.Bizden ne bekliyorsunuz? Ailelerimize hakaret eden taraftarlara teşekkür ediyoruz! İyi sonuç alınan bir maçtan sonra stadınızda taraftarınızla bunu kutlayamazsanız burada oynamak hiç mantıklı gelmiyor. Takım olarak bütün futbolcularımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KULÜP BAŞKANI KONUŞACAK

Olayın ardından Lyon kulüp Başkanı Aulas bir açıklama yaparak; “Depay ne kadar iyi bir kaptan olduğunu gösterdi ve yapabileceğini yaptı. Marcelo karşıtı pankartı açan taraftarın videosu elimizde. Gidip onunla ve taraftar grupları ile görüşeceğim. Bunlar bizim kabul edemeyeceğimiz şeyler. 32 yıldır bu işteyim. Bugün, Lyon, Şampiyonlar Ligi’nin eleme turlarında 12. kez yükselmeye hak kazandı. Tabii ki oyuncular bu kaba saldırıdan dolayı üzgünler. Ben de üzgünüm.” dedi.

Olaydan sonra Marcelo’nun çok sinirlendiği ve taraftarlara el hareketi yaptığı da görüldü.

Marcelo’ya yapılan bu çirkin saldırının ardından ise Beşiktaş taraftarı harekete geçti. Taraftarlar ‘Evine dön’ çağrısı yaptı.