VİDEO | Duada Atatürk'ün adı geçmedi, Garnizon Komutanı etkinliği terk etti

Avcılar'da düzenlenen Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül, yapılan duada Atatürk'ün adı anılmadığı için salonu terk etti.

VİDEO | Duada Atatürk'ün adı geçmedi, Garnizon Komutanı etkinliği terk etti

Çanakkale Zaferi için Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organize ettiği anma programında ‘Atatürk’ protestosu yaşandı. Protestoyu gerçekleştirenin ise ilçenin Garnizon Komutanı olması dikkat çekti.

Etkinlikte okunan duada Mustafa Kemal Atatürk’ün adının hiç anılmaması üzerine, Avcılar İlçe Garnizon Komutanı Alb. Önder İrevül, duayı yapan ve öğretmen olduğu söylenen kişinin yanına gidip, “Sen Atatürk diye bir adam duydun mu? Neden hiç duanda anmadın?” diyerek salonu terk etti.

Albay İrevül’ün salonu terketmesi üzerine Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile birlikte muharip gaziler de etkinlikten ayrıldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: KUR’ANDAN MI RAHATSIZ OLMUŞLAR?

Gazete Damga’ya olayla ilgili açıklamada bulunan Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ise programın tamamında Atatürk’ün anıldığını belirterek, “Sadece dua sırasında adı geçmedi. Okunan Kur’an’dan ve duadan mı rahatsız oldular bilmiyorum. Burası demokratik bir ülke. Programı terk edebilirler.” yorumunu yaptı.