VİDEO | CNN Türk'ten 'neden zehirlenmeye devam etmeliyiz?' haberi!

CNN Türk, termik santrallerin filtre takmadan zehir saçmaya devam etmesinin daha avantajlı olduğunu savundu.

VİDEO | CNN Türk'ten 'neden zehirlenmeye devam etmeliyiz?' haberi!

Termik santrallerin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyerek havayı kirletmelerine izni veren kanun teklifi Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Konuya ilişkin olarak tartışmalar devam ederken Demirören Medya’ya bağlı CNN Türk’te Günün Ekonomisi isimli bir programda yapılan yayında ise filtre takılması işlemi için üretime verilmesi gereken 10-12 günlük aranın maliyeti Yatağan Termik santrali üzerinden hesaplandı.

Türkiye’deki 15 termik santralin bacalarının filtrelenmesi için son yasada 2,5 yıl süre tanındığını belirten sunucu Beste Uyanık, Çevre Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarını hatırlatarak “Takmayanlar, 20 kat fazla ceza alacak ama 10-12 günlük araya ihtiyaçları var” dedi. Ardından bu aranın maliyetini Yatağan Termik Santrali üzerinden hesaplayan Uyanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

O santralin 10 gün durması demek, 32 bin kişi enerjisiz kalacak demek. Bu tek bir santral. 15 santral birleşirse bu oran 500 bin kişiye çıkacak. 10 günde 500 bin kişi mağdur olacak. 35 bin konut dediğimiz 750 bin konuta çıkacak 15 termik santral de aynı zamanda filtreleme işlemine girerse. Yatağan’daki santrali durdurdunuz 10-12 gün, 12 bin metro seferinin iptal edileceği kadar bir enerji kaybı yaşanacak ve 8 bin 900 makine de çalışamayacak. Sanayiye de vuracak.

CNN Türk’te zehrin savunulmasına ayrılan bu yayın, sosyal medyada büyük tepki çekti.