VİDEO | Camilerde son durum: Amca oğlu, dayı kızı... Nikah düşer!

Hasan Basri Balcı isimli, "ilahiyatçı, eğitmen ve yazar"ın sözleri, sınır tanımayan dinciliğin geldiği boyutu gösteriyor.

VİDEO | Camilerde son durum: Amca oğlu, dayı kızı... Nikah düşer!

AKP Türkiyesi’nde güç geçmiyor ki gericiliğin vitesinin son hız arttırılmasından güç alan bir yobaz, laikliğe karşı meydan okurcasına şeriata davet eden sözler etmekten çekinmemiş olsun.

Kimi zaman kravatı, kimi zaman sarığı ve cübbesiyle karşılaşılan bu büyük karanlığın temsilcilerinin en çok nutuk atmayı sevdikleri konulardan biri de kadın-erkek ilişkileri şüphesiz. Kadını ve erkeği ayırıp toplumsal yaşamın dinsel kurallara göre düzenlenmesi için faaliyetlerini var gücüyle devam ettiren gericilerin bununla ilgili “fetva”lar verdikleri biliniyor. İşte bu çevrelerin yeni bir örneği Konya’da ortaya çıktı. Hasan Basri Balcı isimli, “ilahiyatçı, eğitmen ve yazar” olarak nitelenen bir isim, düzenlediği “sohbet”te şu ifadeleri kullandı:

“Evlerde haremliğe selamlığa dikkat edin. Bilhassa akraba çocuklarının beraber olmasından şiddetle kaçının. Nikah düşer! Amca oğlu, dayı kızı, dayı oğlu, teyze kızı, teyze oğlu…  En tehlikelileri bugün bu. Peygamberimiz de öyle buyuruyor. Kuran’da ikiye ayrılmış. Nikahı haram olanlar ve nikahı helal olanlar. Helalse sakınacaksın, bitti.”

Bu akıl almaz ifadeleri kullanan Balcı, hali hazırda İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin (İFAM) Konya Şube Başkanlığını yapıyor. İFAM ise bilindiği üzere, kadın düşmanı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen gerici İhsan Şenocak’ın kurucusu olduğu, “medrese” usulü okullar açan bir cemaat yapılanması.

Hasan Basri Balcı’nın Youtube kanalında yer alan “sohbet” videolarında Konya’nın belli başlı bazı camilerinin de kendisine açıldığı görülüyor. Diyanet İşleri’ne bağlı imamların giydiği tarzda cübbesi ve sarığıyla görülen Balcı’nın Diyanet’in kadrolu personeli olup olmadığı ise bilinmiyor.