VİDEO | Camide aerobik yaptılar

Leyla Alaton'un, Ayasofya'da bale figürü sergilediği ana ait fotoğraflar olay yaratmıştı. Alaton'a tepki olarak gruplar Ayasofya Cami'ne giderek namaz kılmışlar, Alaton'u protesto etmişlerdi. Alaton’un fotoğrafları konuşulmaya devam edilirken, İskenderun’da bir camiden 'aerobik' görüntüleri geldi.

VİDEO | Camide aerobik yaptılar

Leyla Alaton’un, Ayasofya’da bale figürü sergilediği ana ait fotoğraflar olay yaratmıştı. Alaton’a tepki olarak gruplar Ayasofya Cami’ne giderek namaz kılmışlar, Alaton’u protesto etmişlerdi. Alaton’un fotoğrafları konuşulmaya devam edilirken, İskenderun’da bir camiden ‘aerobik’ görüntüleri geldi.

İskenderun’da Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezi tarafından “Namaz da bereket, Spor da hareket var” adlı proje kapsamında, İskenderun Kaptan Paşa adlı camiye sabah namazına giden cemaate cami içerisinde antrenör eşliğinde spor yaptırıldı.

Halk Sesi’nden Mete Çağdaş’ın haberine göre; Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan gönüllü bir grup önce cami cemaati ile birlikte namazlarını kıldı, ardından ise camiye özel olarak getirilen antrenör nezaretinde cami cemaatine, cami içerisinde sabah sporu yaptırıldı. Gençlik liderlerinin şimdilik sadece her hafta Perşembe günleri yapılan bu uygulamayı haftada 2 güne çıkartmayı düşündükleri belirtildi.