VİDEO | Bu bir 'şeyh uçmaz mürid uçurur' haberidir

İsmailağa "şeyh"i Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Muhammed peygamberle "görüştüğü" iddia edildi.

VİDEO | Bu bir 'şeyh uçmaz mürid uçurur' haberidir

AKP destekli İsmailağa cemaatinin “ekran yüzlerinden” Ahmet Mahmut Ünlü, son yaptığı “sohbet”inde akıl dışı bir iddiada bulundu.

Ünlü, konuşmasının bir bölümünde Muhammed peygamberle “uyanık”ken görüşenleri anlatırken, “Bizim makamımız öyle teheccüdde buluşmaya müsait değil. Ama bende yok diye kimsenin makamını inkar edemem. Şu anda da efendimiz sallallahu sellemle uyanıkken görüşen var. Ben tanıyor muyum onu? Tanıyorum. Siz de tanıyorsunuz.” deyip dinleyenlerine “Kim?” diye sordu. Müritlerden “Efendi hazretleri” cevabını alan Ünlü, bunu yeterli bulmadı ve “eksik” yanıtı “Çok Efendi Hazretleri çıktı ortalıkta. Mahmut Efendi Hazretleri!” diyerek tamamladı.

İşte o görüntüler:

Ünlü’nün “Efendi Hazretleri” diyerek andığı Mahmut Ustaosmanoğlu, İsmailağa cemaatinin ‘şeyh’i olarak biliniyor. Ağır şekilde hasta olan ve temel ihtiyaçlarını gideremez halde hareketsiz şekilde, cemaat mensuplarının refakatiyle yaşamını sürdüren Ustaosmanoğlu, cemaatin Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan “külliye”sinde tutuluyor.

İsmailağa müritlerinin Ustaosmanoğlu’nu bir camın arkasından bir kaç saniyeliğine izleyip geçtiğine anlara ilişkin görüntüleri Manifesto’da haberleştirmiştik: