VİDEO | AKP'nin 'bedava internet' hikayesi...

AKP'nin MHP destekli İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın seçim vaatlerinden biri 'ücretsiz internet'. Ancak iktidar partisi bunu 4 yıl önce yine 'vadetmişti'. Öyle ki bu vaat tek başına bir seçim reklamının konusu olmuştu.

VİDEO | AKP'nin 'bedava internet' hikayesi...

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 23 Haziran seçimlerine giderken vaat olarak anlatıp durduğu hedeflerinden biri ‘ücretsiz internet’ hizmeti.

Yıldırım, özellikle genç seçmenlerle biraraya geldiği toplantılarında sık sık bu vaadinden de söz ediyor ve iki yıl içinde İstanbul’un ana güzergahlarında kablosuz (wi-fi) internet erişiminin bedava sağlanacağını söylüyor.

Günümüz koşullarında ve mevcut altyapı olanaklarıyla ücretsiz olarak pekala sağlanabilecek bu hizmeti bir düzen partisi olarak AKP’nin lütuf gibi vaat etmesi şaşırtmıyor. Ancak gözden kaçırılan bir nokta daha var ki bu artık yapılanın kandırmaca olduğunu ortaya koyuyor. Bize de başta İstanbul’da ikamet edenler olmak üzere okurlarımıza iktidarın yalan söyleyerek oy avcılığı yaptığını bir kez daha göstermek düşüyor.

YILLARDIR ‘VAAT’ EDİYORLAR

Tarih 4 Ekim 2015. 1 Kasım seçimleri öncesi iktidar partisi bugün olduğu gibi yine gençliğe dönük ‘vaat’lerini sıralıyor. Ve yine o dönemde olduğu gibi hem sokakta hem sosyal medyada döndürülen seçim reklamlarında yer alan vaatlerden biri de tahmin edildiği gibi ‘ücretsiz internet’.

Türkiye o dönemden bu yana 4 yıl içerisinde bir referandum, (1 Kasım 2015 seçimleri dahil olmak üzere) üç de seçim geçirdi. Ancak bunca zaman içerisinde ücretsiz internet konusunda hiçbir çalışma yürütülmedi. Şimdi önemli bir oy dinamiği olarak gençliğe geleceksizlikten başka birşey vermeyen AKP oy avcılığı için ağızlara birer parmak bal çalmak adına ‘internet’ vaadini sokuşturuveriyor.

İşte AKP’nin Youtube’deki resmi hesabından bizzat dönemin AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasıyla yayınlanmış seçim reklamı: