VİDEO | AKP 'cennete tapu' dağıtıyor: Vereceğiniz destek mahşer günü kurtuluşunuz olacak

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken "Hilmi beye vereceğiniz destek yarın sizin ruz-ı mahşerde sizin berat belgelerinizden biri olacaktır." dedi.

VİDEO | AKP 'cennete tapu' dağıtıyor: Vereceğiniz destek mahşer günü kurtuluşunuz olacak

16 yıllık iktidarı döneminde din istismarcılığının her türlüsünü yaptığı politikalarıyla siyasal islamcılığın “iftihar tablosu”nu oluşturan AKP, bu alanda tarihe geçecek bir skandala daha imza attı.

Bir önceki Milli Eğitim Bakanı ve halen AKP Sivas Milletvekili olan İsmet Yılmaz, sosyal medyadan canlı yayında yayınlanan”Gençler Soruyor” programında partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken konuyu “ahiret”e getirdi. Yılmaz, AKP’li Bilgin’e oy vermenin ruz-i mahşerde (kıyamet günü) berat belgesi (kurtuluş) olacağını söyledi.

Yılmaz, “Hilmi beye vereceğiniz destek boşa gitmeyecektir. İnanın Sivas’ın geleceği için çok daha güzel olacaktır. Sivas Hilmi beyle birlikte 21. yüzyılda hak ettiği yeri alacaktır. Devletini seviyor, vatanını seviyor, milletini seviyor. İnanıyorum ki Hilmi beye vereceğiniz destek yarın sizin ruz-ı mahşerden sizin berat belgelerinizden biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İşte o konuşma:

 

Türkiye’de 2 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yapmış bir kişinin ağzından çıkan bu sözler, ülkenin eğitim politikasının kimlere emanet edildiğini bir kez daha acı biçimde gösteriyor. Ancak “cennet garantili” seçim vaatleri ne yazık ki ilk kez İsmet Yılmaz’dan gelmedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şaibeli 16 Nisan referandumu öncesi “Toplu Açılış Töreni” adı altında düzenlediği bir mitingde, başkanlık sistemine ‘Hayır’ diyenlere seslenmiş ve “Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da ahiretinizi de tehlikeye atmayın.” demişti.