VİDEO | Abdülhamid Osmanoğlu: Öğretmenlerim 'vatan haininin torunu' dedi, 2 yaşındaydım, itiraz ettim

Osmanoğlu, dedesi 2. Abdülhamid'e dönük eleştiri yapanlar için, "geçmişinden şüphe etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

VİDEO | Abdülhamid Osmanoğlu: Öğretmenlerim 'vatan haininin torunu' dedi, 2 yaşındaydım, itiraz ettim

2. Abdulhamid’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, AkitTv‘de katıldığı bir programda , İlkokul 2’ye giderken öğretmenlerinin kendisine ‘vatan haininin torunu’ dediklerini iddia ederken, “Derste öğretmenimiz birşey anlatırken, ben hemen müdahale ettim, o zamanlar 2 yaşındaydım daha. ‘Dedim ki efendim bu böyle değil, ben düzeltmek istiyorum dediğimde; öğretmenin cevabı ‘sen vatan haininin torunusun’ oldu” diye hikayesine başladı.

Osmanoğlu, Abdülhamid’e dönük eleştiri yapanlar için, “geçmişinden şüphe etmemiz lazım” ifadelerini kullanırken, Nilhan Osmanoğlu’nu da savundu. Osmanoğlu, “Bazı yazarlar bizim aile saldırıyor. Nedenini söyleyeyim. Onların geçmişle ilgili sıkıntıları var, kuyruk acıları var. Bugün Sultan Abdülhamid Han dendiği zaman neler yaptığını aslında bizler çok iyi biliyoruz. Onların bugün kuyruk acıları var ki bizim üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Bugün Sultan Abdülhamid Han’a hakaret ediliyorsa o kişiden şüphe etmemiz lazım, onun geçmişinden şüphe etmemiz lazım. Asla hiçbir Türk, Osmanlı’ya hakaret edemez. Bugün Osmanlı’ya hakaret eden bize değil, ‘biz kandan siz candan torunusunuz’ Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan 80 milyona hareket eder.” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partisi” adıyla yeni bir parti kurduğunu ve partisinin kuruluş dilekçesini Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu ile birlikte imzaladıklarını duyurmuştu.