VİDEO | 17 Ağustos için 'Mevla zina yuvalarını vurdu' diyen Cübbeli, depremi tahmin edemeyen bilim insanlarına çattı

17 Ağustos depremi sonrası "Mevla faiz ve zina yuvalarını vurdu" diyen Ahmet Mahmut Ünlü, şimdi ise depremi önceden tahmin edemedikleri için bilim insanlarına 'tepki' gösterdi, "Lüzumsuz işlerle uğraşıyorlar" dedi.

VİDEO | 17 Ağustos için 'Mevla zina yuvalarını vurdu' diyen Cübbeli, depremi tahmin edemeyen bilim insanlarına çattı

AKP destekli İsmailağa cemaatinin ‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen “medyatik” yüzü Ahmet Mahmut Ünlü, son “sohbet’inde konu olarak İstanbul depremini belirledi.

28 Eylül 2019 tarihli konuşmasında, bilim insanlarının depremin ne zaman olacağıyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Ünlü, “Diyorlar ki ‘en büyük teknoloji bile şu anda depremi önceden hesap edemiyor’. Niye o zaman aya çıkıyoruz diye hava atıyorsun bana? Niye Mars’ta su arıyorsunuz, Venüs’e Jüpiter’e gitmeye kalkıyorsunuz? Biraz yerin altına doğru gitseniz, şu sismik incelemeleri daha iyi becerseniz de… Sen gidip ‘Mars’ta su varmış, bir de içine girdim yüzdüm’ deyince benim cebime bir şey girmiyor. Ama burada sallandığım zaman kafama taş düşüyor. Onun için bana şunu depremi söylesen daha makbule geçerdi eey bilim adamları! Lüzumlu iş yapmazlar, elzem olmayan ne iş varsa yaparlar.” dedi.

“BÜYÜSEYDİ DE CEHENNEME GİTSEYDİ…”

Depremi daha önceden tahmin edemedikleri için bilim insanlarına kızan Ünlü’nün  17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük Depremi sonrası sarfettiği sözler ise akıllardan çıkmıyor. Ünlü o dönem yaptığı konuşmasında depremde hayatını kaybedenler için insanlık dışı iddialarda bulunmuştu. Ünlü’nün konuşmasından bir bölüm şöyle:

“O gece ne oteller indi. Hep merkezlere vurdu, köylerde pek bir şey yok. 70 fahişe otelde çırılçıplak indi aşağıya. Çınarcık sahilleri, İzmit’te Adapazarı’ndaki fuhuş otelleri… Türkiye’deki faizin yüzde80’i Adapazarı’nda. Fuhuş sektörü Yalova Çınarcık… Mevla nereyi vurdu? Faiz ve zina yuvalarını vurdu. Arada Müslümanlara da bir şey olmadı mı? Olur, eceli gelen şehit de olur. Birkaç Müslüman da tabi ölecek. Çıkmış köşe yazarı serseri, “Ey Allahım ona buna acımadın da çocuklara niye acımadın?” Bu ne gavurluk. O çocuk büyüseydi de ebedi cehenneme gitseydi daha mı iyi olacaktı?”

Ünlü, yıllar sonra Habertürk’te Fatih Altaylı’nın konuğu olduğu programda bu konuşması nedeniyle pişman olup olmadığı yönündeki soruya “Yalova, İzmit, Adapazarı gibi yerlerin adını verdiği için pişman olduğunu” söyleyerek yanıt vermişti. Altaylı’nın “Deprem olsa yine söyler misiniz?” sorusuna için ise “Her doğru her zaman söylenmez” demişti.

Ünlü’nün bu insanlık düşmanı konuşmasının tamamı ise adına açılmış Youtube kanalında yayınlanmaya devam ediyor: