Venezuela'da Amerikancı darbe girişimi: Perde arkasında o şirket var...

Venezuela'da ABD destekli bir darbe girişimi daha yaşanırken, gelişmelerin perde arkasında Irak ve Afganistan'da savaş suçlarıyla birlikte anılan ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın da olduğuna yönelik önemli bilgiler bulunuyor.

Venezuela'da Amerikancı darbe girişimi: Perde arkasında o şirket var...

ABD emperyalizminin Irak ve Afganistan’da işlediği insanlık suçlarının ortağı olan ABD’li özel güvenlik şirketi Blackwater’ın Venezuela’da bugün itibariyle devreye sokulan yeni darbe girişiminde rol almış olabiliceği öğrenildi.

Şirketin sahibi ve Başkan Donald Trump’ın destekçilerinden Erik Prince’nin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmek için bu ülkeye özel güvenlik birimleri konuşlandırılması teklifinde bulunduğu bildirildi.

Prince’nin Trump’a yakın isimler ve ülke dışındaki Venezuelalı zenginlerden böylesi bir operasyon için yatırım ve siyasi destek arayışında olduğu kaydedildi.

Reuters‘ın birden fazla kaynaktan teyit ettirdiği olayda Prince, ABD ve Avrupa’daki özel toplantılarda muhataplarına, ABD destekli Juan Guaido için 5 bin paralı asker kiralanması planını anlattı.

Blackwater’ın kurucusu, ABD ve Avrupa’da gerçekleştirdiği özel görüşmelerde, Washington destekli darbe girişiminin maşası Juan Guaido adına savaşmak üzere 5000 paralı asker tutup sahaya sürme planını sundu. Prince’in paralı orduyla darbe planlarıyla ilgili temaslarını nisan ortasına gelindiğinde hala devam ettirdiği kaydedildi. Ancak Prince’nin Maduro’yu devirmek için nasıl bir operasyona gireceği ile ilgili detay verilmedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Garrett Marquis ise Erik Prince’nin hükümete Venezuela planı sunup sunmadığı ya da böylesi bir önerinin gelmesi halinde dikkate alınıp almayacağını yönündeki soruyu yanıtsız bıraktı.